Διευκρινίσεις για το αίτημα παράτασης ζητά το Βέλγιο

Διευκρινίσεις για το αίτημα παράτασης ζητά το Βέλγιο

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκρινίσεις από την Αθήνα για το αίτημα παράτασης, ζητάει ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων BELGA.

Όπως αναφέρει το BELGA, ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, Γιόχαν Βαν Όβερτβελντ, κρίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση της ενόψει του Eurogroup της Παρασκευής, καθώς, όπως λέει, η επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία ζητάει παράταση 6 μηνών του προγράμματος ευρωπαϊκού δανεισμού «θέτει περισσότερα ερωτηματικά από τις απαντήσεις που δίνει».

Επιπλέον, σύμφωνα με το BELGA, ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών σχολίασε τα εξής: «Η συμφωνία προέβλεπε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα ζητούσε επιμήκυνση του τρέχοντος προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων των ειλημμένων δεσμεύσεων. Η επιστολή αφήνει πολλά ερωτηματικά σχετικά με αυτές τις δεσμεύσεις. Πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και το Eurogroup να εξετάσει το ελληνικό αίτημα»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή