ΥΠΟΙΚ Ιρλανδίας: Το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας θα κατέρρεε χωρίς συμφωνία

ΥΠΟΙΚ Ιρλανδίας: Το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας θα κατέρρεε χωρίς συμφωνία

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας θα είχε καταρρεύσει μέσα σε λίγες ημέρες εάν η Αθήνα δεν είχε κάνει σημαντικούς συμβιβασμούς και δεν είχε πετύχει μια συμφωνία με τους υπουργούς της Ευρωζώνης, υποστήριξε σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν.

"Η μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα ήταν ότι το τραπεζικό σύστημά της θα παρέδιδε το πνεύμα την επόμενη Τετάρτη", είπε ο Νούναν σε δηλώσεις που έκανε στην ιρλανδική δημόσια τηλεόραση RTE, κατά το ετήσιο συνέδριο του κόμματος Fine Gael.

"Ήταν ο πρώτος γύρος συνομιλιών για να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα δεν θα καταρρεύσει την επόμενη εβδομάδα. Από τη στιγμή που θα βρεθούν σε ασφαλή χώρο για τους επόμενους τέσσερις μήνες, θα υπάρξει άλλος ένας γύρος συνομιλιών που θα περιλαμβάνει τη διαπραγμάτευση ενός τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα", πρόσθεσε ο Ιρλανός υπουργός.

Ο Νούναν, που στις διαπραγματεύσεις φέρεται να ακολούθησε τη "σκληρή γραμμή" απέναντι στην Ελλάδα που πρόκρινε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημείωσε ότι υπήρχε πολύ μικρό περιθώριο για παραχωρήσεις. "Το πολιτικό πρόβλημά τους (σ.σ. της Αθήνας) είναι ότι πρόκειται για μια ανατροπή της εκλογικής θέσης τους. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα στο τραπέζι που θα μπορούσε να θεωρηθεί παραχώρηση… Πλέον συμβιβάζονται και συμβιβάζονται σημαντικά", πρόσθεσε.

"Αυτό που συμφωνήθηκε είναι μια διαδικασία που τους επιτρέπει να συνεχίσουν στη γραμμή του προγράμματος που έχουν ήδη", κατέληξε ο Νούναν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή