ΑΝΕΛ: Συμφωνία για τους χειρισμούς

ΑΝΕΛ: Συμφωνία για τους χειρισμούς

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή παραμένει η σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς η συμφωνία με το Eurogroup αλλά και η επιστολή Βαρουφάκη δεν φαίνεται να κλυδωνίζουν τον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο, που οικοδόμησε την πολιτική του παρουσία στο «αντιμνημόνιο». «Μετά από 5 χρόνια σκληρής και απάνθρωπης μνημονιακής πολιτικής, η Ελλάδα βγαίνει από τα μέτρα λιτότητας…» σχολίασε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, προσθέτοντας ότι «τόσα χρόνια ακουγόντουσαν μόνο οι λέξεις “ΝΑΙ” και “ΜΑΛΙΣΤΑ”, τώρα ακούστηκε και η λέξη “ΟΧΙ”».

Πολιτικοί παρατηρητές, αν και δεν παραγνώριζαν την πίεση που ασκείται από τη νέα πραγματικότητα στην εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ και, κυρίως, των ΑΝΕΛ προεξοφλούσαν ότι το κόμμα του κ. Π. Καμμένου δεν θα «λυγίσει», εγκαταλείποντας τη μοναδική ευκαιρία να αποτελέσει έναν «δεξιό», πλην της Ν.Δ., κυβερνητικό πυλώνα, με στόχο εντέλει να πλαγιοκοπήσει εκλογικά τη Συγγρού.

Ενδεικτική είναι και η δήλωση της εκπροσώπου του κόμματος Μαρίνας Χρυσοβελώνη, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την ίδρυση των ΑΝΕΛ, όπου –πλην της ανθρωπιστικής κρίσης– αναφέρονται ως στόχοι οι διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά και η στήριξη του τραπεζικού συστήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή