Συλλαλητήριο από ΚΚΕ κατά της κυβέρνησης

Συλλαλητήριο από ΚΚΕ κατά της κυβέρνησης

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος εναντίον της κυβέρνησης και της συμφωνίας του Eurogroup καλεί, την Παρασκευή, το ΚΚΕ, με ομιλητή τον γ.γ. του κόμματος, Δ. Κουτσούμπα. Από τον Περισσό ζητούν άμεση αποδέσμευση από την Ε.Ε., κατάργηση των Μνημονίων, ενώ προαναγγέλλουν σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα επαναφέρουν, μεταξύ άλλων, 13ο και 14ο μισθούς και τις ανάλογες συντάξεις, εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων, κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, καθώς επίσης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ, τον φόρο αλληλεγγύης κ.ά. Στον Περισσό περιγράφουν τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης με την Ε.Ε. ως «ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του Μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ».

Κατηγορούν, επίσης, τον ΣΥΡΙΖΑ για επικοινωνιακή διαχείριση, τονίζοντας ότι «η δήθεν “περήφανη” διαπραγμάτευση ήταν διαφημιστική απάτη». Εκτιμούν ότι ακόμη και οι θετικές προβλέψεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης «είναι στον “αέρα” και θα εξαρτώνται από τη συμφωνία με τους εταίρους και με την προϋπόθεση ότι δεν θα τίθεται σε κίνδυνο η δημοσιονομική πειθαρχία, η ανάκαμψη της οικονομίας και η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή