Ο νόμος για ΕΡΤ προβλέπει μεταβατικό στάδιο 1 έτους

Ο νόμος για ΕΡΤ προβλέπει μεταβατικό στάδιο 1 έτους

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταβατικό στάδιο ενός έτους αναμένεται να προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Επικρατείας για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ (ίδρυση της ΕΡΤ Α.Ε.), που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή Πέμπτη 5 Μαρτίου. Ο αρμόδιος υπουργός Ν. Παππάς άφησε χθες (ΣΚΑΪ) ανοιχτό το ενδεχόμενο «μικρής αύξησης στο ανταποδοτικό τέλος», ώστε η λειτουργία της ΕΡΤ να μη δημιουργεί δημοσιονομική επιβάρυνση και, ως εκ τούτου, να μην αποτελέσει αντικείμενο της υπό εξέλιξη διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και δανειστές.

Το νομοσχέδιο θα προβλέπει την επιστροφή στην εργασία όσων εκ των απολυμένων της 11ης Ιουνίου 2013 το επιθυμούν. Επιπλέον, θα δίδεται η δυνατότητα παραμονής σε όσους «νομίμως εργάζονται» στον σημερινό φορέα, καθώς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επανασύσταση της ΕΡΤ «δεν θα γίνει με όρους ρεβανσισμού». Αναφορικά με την επαναπρόσληψη των απολυθέντων και προκειμένου να επιλυθούν οι δικαστικές εκκρεμότητες, αναμένεται να συμπεριληφθεί πρόβλεψη για αναδρομικές αποδοχές από την απόλυσή τους έως την επαναπρόσληψη, με συμψηφισμό με τις αποζημιώσεις που έχουν χορηγηθεί.

Το ετήσιο πλαίσιο ανασυγκρότησης, όπως ονομάζεται το μεταβατικό στάδιο, θα προβλεφθεί προκειμένου να «επιλυθούν συνολικώς τα ζητήματα διοίκησης, λειτουργίας, οργάνωσης του προσωπικού και εκπομπής του προγράμματος, ώστε να μεταβούμε στη νέα εποχή της πραγματικά ανεξάρτητης και πολυφωνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που δεν θα επιτρέπει σε κανένα να την καταστήσει ξανά εργαλείο πολιτικής βούλησης ή θύμα στον βωμό σκοπιμοτήτων», επισημαίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή