«Ποτάμι»: Αμεση αποκατάσταση της οικονομίας

«Ποτάμι»: Αμεση αποκατάσταση της οικονομίας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Να σταματήσουν οι υπουργοί τις δηλώσεις και να συνειδητοποιήσουν, επιτέλους, την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης της λειτουργίας της οικονομίας που θα βοηθήσει και τη χώρα να επιστρέψει στην κανονικότητά της».

Αυτή ήταν η έκκληση που έκρινε σκόπιμο να απευθύνει χθες στην κυβέρνηση ο κ. Στ. Θεοδωράκης ύστερα από συνάντηση που είχε στη Ρώμη με πέντε υψηλόβαθμα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος της Ιταλίας με επικεφαλής τον αναπληρωτή του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, κ. Λορέντζο Γκουερίνι. Η επισήμανση του επικεφαλής του «Ποταμιού» δεν είναι προφανώς άσχετη με την έκπληξη που είπε εκ των υστέρων ότι ένιωσε για το πόσο ενήμεροι ήταν οι συνομιλητές του ακόμη και για λεπτομέρειες στις καθημερινές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Οπως είπε σε συνεργάτες του, δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων για τις εξαγγελίες που κάνουν οι υπουργοί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 24ωρα. Και όλες οι ερωτήσεις είχαν ως κοινή συνισταμένη, αν έχει γίνει συνειδητή στην Ελλάδα η ανάγκη να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει μετά την πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup.

«Ενδιαφέρθηκαν να μάθουν ακόμη το πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα ρευστότητας που υπάρχει στην Ελλάδα», έλεγε ο κ. Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση με δημοσιογράφους, εξηγώντας ότι περιήλθε στην αμήχανη θέση να υπερασπίζεται την κυβέρνηση χωρίς ωστόσο να μπορεί να κρύψει ότι ουδείς, ακόμη και στην Ελλάδα, έχει αντιληφθεί τις πραγματικές προθέσεις των υπουργών της.

Αν κάτι ωστόσο έκανε τον κ. Θεοδωράκη να δηλώνει ικανοποιημένος από τις επαφές που είχε τόσο στην Ιταλία όσο και στη Γερμανία και στο Βέλγιο που προηγήθηκαν, είναι το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν οι συνομιλητές του για το «Ποτάμι».

Ενδιαφέρον

Η αίσθηση μάλιστα που αποκόμισε είναι πως τα ευρωπαϊκά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα έχουν, καλώς ή κακώς, προεξοφλήσει το τέλος του ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να πληροφορηθούν τις θέσεις του «Ποταμιού». «Ολοι ήθελαν να μάθουν τι είναι αυτό που προτείνουμε και νομίζω τους πείσαμε ότι υπάρχει ένα νέο, πραγματικά ευρωπαϊκό και μεταρρυθμιστικό κόμμα στην Ελλάδα, στο οποίο μπορούν να βασιστούν», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή