Υψηλοί τόνοι Κουτσούμπα κατά της κυβέρνησης

Υψηλοί τόνοι Κουτσούμπα κατά της κυβέρνησης

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο αντικυβερνητικό συλλαλητήριο από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, στην πλατεία Συντάγματος, από το ΚΚΕ. Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε χθες, 48 ώρες μετά την κατάθεση πρότασης νόμου για την κατάργηση των μνημονίων από το ΚΚΕ και εντάσσεται στην τακτική σκληρής αντιπολίτευσης που έχει υιοθετήσει ο Περισσός έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ήδη από την προεκλογική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο γ.γ. του κόμματος, Δ. Κουτσούμπας, τόνισε, ωστόσο, χθες (9,84) ότι η κριτική του ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ «είναι τόσο σκληρή όσο και τα μέτρα που έρχονται».

Την πρόταση κατάργησης των μνημονίων φαίνεται ότι προσανατολίζονται να ψηφίσουν και βουλευτές άλλων κομμάτων. Δίχως «καμία αντίρρηση και κανέναν ενδοιασμό», προανήγγειλε χθες (Βήμα FM) ότι θα ψηφίσει την πρόταση νόμου του ΚΚΕ η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Σταυρούλα Ξουλίδου. Τονίζεται ότι η πρωτοβουλία της κ. Ξουλίδου δεν συνδέεται με κάποια απόφαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, οι οποίοι έως αυτή τη στιγμή έχουν απλώς συμφωνήσει να καταθέσουν πρόταση για εξεταστική.

Ως προς το χθεσινό συλλαλητήριο, ο γ.γ. του ΚΚΕ χρησιμοποίησε, όπως ήταν αναμενόμενο, υψηλότατους τόνους έναντι της κυβέρνησης. Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι ακριβώς προ ενός μηνός, στις 27 Ιανουαρίου, ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, «σκορπίζοντας στον ελληνικό λαό και τη νεολαία ελπίδες και προσδοκίες, που ακόμη και σήμερα σε μεγάλη πλειοψηφία του λαού υπάρχουν». Επειτα από αυτό τον μήνα, επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας, η κυβέρνηση «όχι μόνο δεν έφερε στη Βουλή αμέσως νόμο κατάργησης των μνημονίων», αλλά ουσιαστικά προχώρησε σε «επέκταση του υφιστάμενου μνημονίου και των δεσμεύσεων που αυτό προέβλεπε».

Ο κ. Κουτσούμπας επανέφερε την πρόταση του ΚΚΕ για έγκριση της νέας τετράμηνης παράτασης από τη Βουλή, και μάλιστα με ονομαστική ψηφοφορία. Αφού ανέλυσε όσα περιλαμβάνονται στη νομοθετική πρωτοβουλία που κατάρτισε το ΚΚΕ, προέβλεψε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα στις εξής, μεταξύ άλλων, κινήσεις: Θα μειώσει τους μισθούς στο Δημόσιο «μέσω της κατάργησης επιδομάτων», θα συμφωνήσει σε διατήρηση της ελαστικής εργασίας και δεν θα πραγματοποιήσει καμία αλλαγή στα εργασιακά. Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε, επίσης, ότι θα μειωθούν περαιτέρω οι κρατικές δαπάνες σε παιδεία, άμυνα, μεταφορές, δήμους και περιφέρειες, ενώ, παράλληλα, η φορολογία θα παραμείνει υψηλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή