ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμάχη ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για το θέμα της ΕΡΤ

diamachi-syriza-amp-8211-nd-gia-to-thema-tis-ert-2070848

Διαμάχη για το θέμα της ΕΡΤ έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Απαντώντας σε ανακοίνωση της ΝΔ, στην οποία αναφέρεται ότι οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν τις πελατειακές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση κάλεσε «όσους έχτισαν το πελατειακό κράτος να δείξουν αυτοσυγκράτηση».

«Θα περιμέναμε μια κουβέντα συγγνώμης και αυτοκριτικής για το "μαύρο" στην ΕΡΤ και τα όσα "κατάφερε" η ΝΔ στη Δημόσια Τηλεόραση. Όσοι έχτισαν το πελατειακό κράτος, καλό θα ήταν να δείξουν αυτοσυγκράτηση» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, απαντώντας στη δήλωση της ΝΔ για την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «η επιμονή της ΝΔ να υπερασπίζεται τα έργα και τις ημέρες της, ελπίζουμε να μη σταθεί εμπόδιο και να συμβάλει εποικοδομητικά στον διάλογο για την επαναλειτουργία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (ΕΡΤ)».

«Ενημερώνουμε τη ΝΔ ότι αύριο έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Ελπίζουμε να το υπερψηφίσει, όπως και τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας» καταλήγουν.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα ασχολείται με την «πελατεία του».

«Την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα, ο κ. Τσίπρας ασχολείται με την "πελατεία" του, υποσχόμενος να νομοθετήσει αυτή την εβδομάδα προκειμένου να… ανοίξει η ήδη ανοιχτή και σε λειτουργία δημόσια τηλεόραση. Το κάνει μόνο για να βολέψει τους πολιτικούς του φίλους, στους οποίους έχει υποσχεθεί ότι θα τους ξαναπροσλάβει» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κ. Καραγκούνης, για την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την ΕΡΤ.

«Φυσικά, ο κ. Τσίπρας θα στείλει πάλι τον λογαριασμό στον ελληνικό λαό, αφού θα αυξηθεί το ανταποδοτικό τέλος που καταβάλλουν οι φορολογούμενοι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ! Ας γνωρίζουν, λοιπόν, οι Έλληνες πως και σ’ αυτήν την περίπτωση θα πληρώσουν οι ίδιοι το μάρμαρο των υποσχέσεων του κ. Τσίπρα και της παρέας του. Θα κληθούν δηλαδή να χρηματοδοτήσουν τις πελατειακές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτει ο κ. Καραγκούνης.