Σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση έχει προκαλέσει η κυβερνητική διαχείριση του θέματος που προέκυψε από την αποκάλυψη εγγράφου που προωθούσε απόφαση για άνοιγμα όλων των κέντρων κράτησης μεταναστών ανά την επικράτεια. Η κυβέρνηση έσπευσε να διαψεύσει την ισχύ ενός τέτοιου εγγράφου και πηγές του Μαξίμου επισήμαιναν ότι επρόκειτο για πρωτοβουλία υπηρεσιακών παραγόντων, οι οποίοι δεν είχαν καμία σχετική εντολή από την πολιτική ηγεσία.

Πρώτος αντέδρασε ταχέως προχθές το βράδυ ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα». Ηδη από αργά προχθές το βράδυ κύκλοι του Μαξίμου περιέγραψαν την αντίδραση του κ. Σαμαρά ως «κακοστημένη και επικίνδυνη θεατρική παράσταση». Στη γραμμή του Μαξίμου κινήθηκε και ο κ. Π. Καμμένος, ο οποίος σε άτυπη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ μίλησε για «μεγάλη προβοκάτσια σε βάρος της κυβέρνησης». Για το θέμα μίλησε χθες ο επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος γνωστοποίησε ότι ενημερώθηκε από τον κ. Βούτση «για τη μη ύπαρξη σχετικής εγκυκλίου», με τον οποίο θα συναντηθεί, όπως είπε, σύντομα.

Χθες, τις επιθέσεις κατά της κυβέρνησης ανανέωσε από μέρους της Ν.Δ. ο εκπρόσωπός της, Κ. Καραγκούνης, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Πανούση για «σειρά ψευδών». Συγκεκριμένα, ο κ. Καραγκούνης κατηγόρησε τον κ. Πανούση ότι: πρώτον, αρνήθηκε την ύπαρξη του εγγράφου, ενώ «λίγες ώρες μετά, αποκαλύφθηκε ότι το έγγραφο του υπουργείου ήταν πραγματικό». Δεύτερον, δήλωσε ότι δεν γνώριζε για τη διαταγή, ενώ «η απόφαση ήταν γνωστή στον ίδιο προσωπικά». Τρίτον, δήλωσε ότι «δεν συμφωνεί με το έγγραφο και το ανακαλεί», ενώ λίγες ώρες μετά «τον άδειασε» η ίδια η συνάδελφός του κ. Χριστοδουλοπούλου, η οποία δηλώνει ότι «το έγγραφο εκφράζει κυβερνητική πολιτική που είχε συναποφασιστεί μεταξύ της ιδίας και του κ. Πανούση, λίγες ημέρες πριν». Ο κ. Καραγκούνης καταλήγει ζητώντας από τον κ. Πανούση «να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει το θέμα αυτό για κομματικές διώξεις σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., που το μόνο που έκαναν ήταν να ακολουθήσουν τις εντολές της πολιτικής τους ηγεσίας».

Επικριτική στάση έναντι της κυβέρνησης τήρησαν και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Από το κόμμα του κ. Στ. Θεοδωράκη διαπιστώνουν ότι «η κυβέρνηση δεν έχει ενιαία πολιτική επί του μεταναστευτικού, καθώς τα κυβερνητικά στελέχη προβαίνουν σε εξαγγελίες και δηλώσεις οι οποίες είναι πολλές φορές εκ διαμέτρου αντίθετες». Για «διγλωσσία» κατηγορούν την κυβέρνηση και από το ΚΚΕ. Από τον Περισσό ζητούν άμεσο κλείσιμο των κέντρων κράτησης, παροχή ασύλου σε όσους προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές και «να επιτραπεί η συνέχιση του ταξιδιού σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε.». Για δημιουργία κλίματος τεχνητής πόλωσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. έκανε λόγο η αρμόδια τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Να παραιτηθεί από τη θέση του «αν θέλει να διασώσει στοιχειωδώς το κύρος του» κάλεσε τον κ. Πανούση ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δ. Καρύδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή