Το παρασκήνιο με Μολυβιάτη

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα γνώριμα λημέρια της Προεδρίας της Δημοκρατίας επέστρεψε χθες ο κ. Πέτρος Μολυβιάτης, ο πλέον στενός εκ των συνεργατών του Κωνσταντίνου Καραμανλή κατά τις δύο προεδρικές θητείες. Η παρουσία Μολυβιάτη πυροδότησε σενάρια, αν και ο ίδιος έσπευσε να δηλώσει σε συνομιλητές του ότι δεν πρόκειται να αναλάβει οποιονδήποτε θεσμικό ρόλο στο πλευρό του κ. Πρ. Παυλόπουλου. Πλην, όμως, αναμένεται να έχει βαρύνουσα επιρροή, καθώς τους δύο άνδρες συνδέει μακρά φιλία και κοινές πολιτικές αναφορές.

Κατά πολλούς, δε, η παρουσία Μολυβιάτη επιβεβαίωσε την επιρροή που εξακολουθεί να διατηρεί στο πολιτικό σκηνικό. Αλλωστε, πέραν του ενεργού μεσολαβητή μεταξύ Καραμανλή – Παπανδρέου, τα δύσκολα χρόνια της συγκατοίκησης, ο κ. Μολυβιάτης διατηρεί διαύλους με πολλά στελέχη του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, όπως ο κ. Παπούλιας, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή των συσχετισμών για την εκλογή του Αντ. Σαμαρά στη Ν.Δ., ενώ θεωρείται εκ των στελεχών που τάχθηκαν υπέρ της οικοδόμησης «μέτρων εμπιστοσύνης» μεταξύ της καραμανλικής πτέρυγας και του ΣΥΡΙΖΑ του κ. Αλ. Τσίπρα.

Πηγές κοντά στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο (σ.σ.: η ορκωμοσία του προγραμματίζεται για το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Μαρτίου) σημείωναν ότι ο αρχικός σχεδιασμός του γεύματος προέβλεπε τη συμμετοχή φίλων των δύο Προέδρων, εξηγώντας έτσι και τη συμμετοχή του κ. Μολυβιάτη. Ωστόσο, η συμμετοχή του πρώην υπουργού και στην πιο «θεσμική» εκδοχή που, τελικά, επελέγη για το δείπνο, καταδεικνύει τη βούληση του νέου ενοίκου του Προεδρικού να σηματοδοτήσει τη «συνέχεια» μιας βαριάς παράδοσης στην Προεδρία, με έντονο καραμανλικό χρώμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή