«Προσαρμογή» της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ στο μετεκλογικό τοπίο

«Προσαρμογή» της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ στο μετεκλογικό τοπίο

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εκκαθάριση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του ΠΑΣΟΚ προχώρησε η Χαρ. Τρικούπη, προκειμένου η σύνθεσή της να ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα των εκλογών του περασμένου Ιανουαρίου. Στη σύνθεση δεν περιλαμβάνονται πλέον πρόσωπα τα οποία είχαν ex officio θέση την ΚΠΕ ως βουλευτές, όπως οι κ. Γ. Παπανδρέου, Φίλ. Σαχινίδης, Θ. Μωραΐτης και Γ. Πεταλωτής, οι οποίοι βρίσκονται πλέον σε νέο κόμμα (Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών). Διαφορετική κατηγορία αποτελούν οι κ. Απ. Κακλαμάνης, Κ. Τριαντάφυλλος, Μ. Οθωνας και Χ. Τσιόκας, οι οποίοι εξ αντικειμένου, λόγω της μη συμμετοχής τους στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, έμειναν, επίσης, εκτός Κεντρικής Επιτροπής.

Πηγές της Χαρ. Τρικούπη τόνιζαν ότι ουδέποτε ετέθη θέμα για τον κ. Π. Γερουλάνο, ο οποίος άλλωστε ήταν παρών και μίλησε κατά τη συνεδρίαση της ΚΠΕ το περασμένο Σαββατοκύριακο. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι το θέμα περί «διαγραφής» στελεχών πιθανότατα ανακινήθηκε από στέλεχος που βρισκόταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα κοντά στο κόμμα του κ. Παπανδρέου, αλλά αυτή τη στιγμή επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί εκ νέου στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει και των εξελισσόμενων διεργασιών για την ανάδειξη νέου προέδρου. Αναφερόμενη στο θέμα που ανέκυψε, η πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώτα Γαζή επισήμανε ότι: «Θεμελιώδης προϋπόθεση προκειμένου να είναι κάποιος μέλος της ΚΠΕ, είναι να είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ και να μην έχει προβεί σε εχθρικές ενέργειες κατά του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά τασσόμενος δημόσια υπέρ άλλου κόμματος, δηλώνοντας δηλαδή έτσι την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Ευ. Βενιζέλος συναντήθηκε χθες με τον πρώην πρόεδρο του SPD και πρόεδρο του Ιδρύματος Φρίντριχ Εμπερτ, κ. Κουρτ Μπεκ. Πέρα από τη γενικότερη συζήτηση για την πολιτική επικαιρότητα και το σκηνικό, όπως αυτό διαμορφώνεται στην Ελλάδα μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στα ιδρύματα των δύο κομμάτων, για την προώθηση διαλόγου που θα επιτρέψει την καλύτερη ενημέρωση της κοινής γνώμης τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ελλάδα.

Χθες, οι βουλευτές κ.κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Ανδρ. Λοβέρδος και Εύη Χριστοφιλοπούλου εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για την αδυναμία διεκπεραίωσης, όπως ανέφεραν, της καταβολής των δεδουλευμένων στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. «Πρέπει, επιτέλους, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των βουλευτών, «να συνειδητοποιήσει ότι οι εκπαιδευτικοί δεν μπορεί να είναι όμηροι των καθυστερήσεων και της ασυνεννοησίας μεταξύ υπουργών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή