Υπερπτήσεις πριν από την προσγείωση Καμμένου

Υπερπτήσεις πριν από την προσγείωση Καμμένου

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο περιπτώσεις πτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά, με προφανή στόχο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, τη στιγμή που ο υπουργός Εθνικής Αμυνας πραγματοποιούσε περιοδεία σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου, καταγράφηκαν χθες από τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν.

Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε νωρίς χθες, στις 11:13, όταν σχηματισμός δύο τουρκικών αεροσκαφών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών μεταξύ των νησιών Σάμου και Κω. Στη συνέχεια, το ένα αεροσκάφος πραγματοποίησε πτήση στα 15.000 πόδια πάνω από το Φαρμακονήσι, όπου ένα λεπτό αργότερα προσγειώθηκε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο κ. Πάνος Καμμένος.

Το απόγευμα, στις 17:27, ένα νέο ζεύγος τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών εισήλθε στο FIR Αθηνών, βόρεια της νήσου Στρογγύλη. Δύο λεπτά αργότερα, το ένα αεροσκάφος πραγματοποίησε πτήση πάνω από τη Στρογγύλη, στα 6.000 πόδια. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκε και αναγνωρίσθηκε άμεσα από ζεύγος ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, που ευρίσκονταν στην περιοχή, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Ο κ. Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη Π.Ν., επισκέφθηκε χθες διαδοχικά το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, τη Μεγίστη, τη Στρογγύλη και τη Ρω, ενώ σήμερα θα παραστεί, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, στη Ρόδο, στις εκδηλώσεις για την 67η επέτειο ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου. Σημειώνεται ότι την αντίδραση των Τούρκων είχε προκαλέσει η κίνηση του κ. Καμμένου να μεταβεί στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων στις 30 Ιανουαρίου και να ρίξει στεφάνι στη μνήμη των τριών αξιωματικών που είχαν χάσει τη ζωή τους κατά την κρίση του 1996.

Πηγές του υπουργείου Αμυνας, αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, εκφράζουν σκεπτικισμό για τις συνεχείς, στρατιωτικού τύπου ενέργειες του κ. Καμμένου, διευκρινίζοντας ότι όσο αναγκαίο είναι να επισκέπτεται ακριτικές περιοχές, άλλο τόσο αναγκαίο είναι να στοιχειοθετήσει και το πολιτικό πλαίσιο δράσης του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, το οποίο εμφανίζεται εξαιρετικά υποβαθμισμένο. Σκεπτικισμό για τη μεγάλη αύξηση των δραστηριοτήτων της τουρκικής αεροπορίας εκφράζουν και διπλωμάτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή