Χαρδούβελης: Tον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα κι εγώ, όπως η μισή Ελλάδα

Χαρδούβελης: Tον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα κι εγώ, όπως η μισή Ελλάδα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως κίνηση δικαιολογημένη από το κλίμα φόβου που υπήρχε περί την ελληνική οικονομία το 2012 χαρακτήρισε χθες ο κ. Γκ. Χαρδούβελης την απόφασή του να βγάλει, τότε, χρήματα εκτός Ελλάδος. «Τον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα κι εγώ, όπως φοβήθηκε η μισή Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι έμαθε πως ελέγχεται για το «πόθεν έσχες» του όχι από τις αρμόδιες αρχές, αλλά από τον Τύπο. «Ειπώθηκαν πολλά ψέματα. Eχουν γραφτεί απίστευτα πράγματα για εμένα. Θεωρώ ότι είμαι θύμα», δήλωσε (Star). Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι «τα χρήματα είναι δικαιολογημένα και φορολογημένα και δηλωμένα» και εξέφρασε την ελπίδα «όταν βγει το πόρισμα να έχει την ίδια δημοσιότητα που έχει όλη αυτή η κατάσταση». Πρόσθεσε ότι δεν είναι περίεργο για τον ίδιο να έχει δοσοληψίες στο εξωτερικό. «Είχα παιδί στο εξωτερικό, κάνω πολλά ταξίδια, έχω πάρε-δώσε και συνταξιοδοτικά δικαιώματα εκεί», συμπλήρωσε.

Ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που ο κ. Χαρδούβελης εξήγαγε χρήματα στο εξωτερικό το 2012, ήγειρε το Μαξίμου. Στον σχολιασμό που πραγματοποίησε στις απαντήσεις του πρώην υπουργού, ο κ. Σακελλαρίδης διερωτήθηκε για ποιο λόγο ο κ. Χαρδούβελης δήλωσε τα ποσά του 2012 με καθυστέρηση δύο ετών. Διευκρίνισε, επίσης, ότι ο κ. Χαρδούβελης έστειλε μεν, όπως είπε, χρήματα εντός της Βρετανικής Επικράτειας, επισήμανε δε ότι πρόκειται για τη νήσο Τζέρσεϊ, «τον έβδομο πιο σημαντικό φορολογικό παράδεισο στον κόσμο και αγαπημένο προορισμό κεφαλαίων Ελλήνων που θέλουν να αποφύγουν να πληρώσουν φόρους».

Με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα, από τη Ν.Δ. εντοπίζουν τακτική «δύο μέτρων και δύο σταθμών» από την κυβέρνηση, την οποία καλούν να έχει «την ίδια ευαισθησία και για κορυφαία στελέχη της», όπως οι κ. Γ. Σταθάκης και Ευκλ. Τσακαλώτος, «οι οποίοι έχουν επενδύσει μέσω αμοιβαίων κεφαλαίων στις εταιρείες Black Rock και JP Morgan» και η κ. Νάντια Βαλαβάνη «για την οποία έχει γίνει προ μηνός σχετική καταγγελία στην οποία δεν έχει ακόμα απαντήσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή