Δριμεία κριτική από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με αφορμή το Eurogroup

Δριμεία κριτική από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με αφορμή το Eurogroup

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Βρισκόμαστε ακόμη πολύ μακριά από τον στόχο. Η ουσία είναι ότι η χώρα χάνει χρόνο, η αβεβαιότητα παραμένει και ο λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες συνεχώς ανεβαίνει» δήλωσε ο Κώστας Καραγκούνης σχετικά με τις θέσεις της κυβέρνησης στο Eurogroup.

«Μετά τις ανοησίες περί part time εφοριακών στα νησιά που προκάλεσαν θυμηδία, ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να υιοθετεί κάποιες από τις προτάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά, όπως κίνητρα, για να ζητούν οι πολίτες αποδείξεις (λοταρία) και τα μέτρα για τις τριγωνικές συναλλαγές» ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

Δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση άσκησε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζοντας, με αφορμή τις εξελίξεις στο Eurogroup, ότι «χάνουμε πολύτιμο εθνικό χρόνο και τρώμε, δυστυχώς, τις σάρκες της ελληνικής πραγματικής οικονομίας», καθώς επίσης και ότι «δεν προσφέρουμε καμιά βοήθεια στους μικρομεσαίους, που έχουν ανάγκη, στους απλούς ανθρώπους που προσβλέπουν στο Κράτος».

Αυτό τόνισε σε δήλωση που έκανε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις εξελίξεις στο Eurogroup, προσερχόμενος στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Θανάση Διαμαντόπουλου «Ο κοινοβουλευτισμός της συγκυβέρνησης: Θεσμικό υπόστρωμα, λειτουργικές ιδιαιτερότητες και είδη», στο Μέγαρο Μουσικής. Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «από εκεί που θα εμφανιζόταν μια κυβέρνηση ως απειλή για την Ευρώπη με ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα, εμφανίζεται αυτή τη στιγμή να είναι αντικείμενο "δουλέματος" από τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους». «Δεν γίνεται έτσι η διαπραγμάτευση», υποστήριξε και κάλεσε την κυβέρνηση να επανέλθει «στο σημείο, στο οποίο βρισκόμασταν πριν από τις εκλογές το ταχύτερο δυνατό και ας μπούμε επιτέλους σε μια συζήτηση επί της ουσίας, όπως την είχαμε προετοιμάσει».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή