«Φρένο» από Μάρδα σε υπουργεία και φορείς του Δημοσίου

«Φρένο» από Μάρδα σε υπουργεία και φορείς του Δημοσίου

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν λόγο για πλήρη και άμεση εφαρμογή των προεκλογικών δεσμεύσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας, βάζει «φρένο» στα υπουργεία και τους φορείς του Δημοσίου. Με εγκύκλιό του ζητεί να καταρτιστούν δύο σενάρια κατά τη σύνταξη του μεσοπρόθεσμου σχεδίου έως το 2019. Στο πρώτο, οι προβλέψεις θα γίνουν με βάση τα ισχύοντα στην οικονομία (ανεργία, ρυθμός ανάπτυξης, πληθωρισμός), και στο δεύτερο θα συμπεριληφθούν οι προβλέψεις τους για τις νέες πολιτικές που έχουν τεθεί ως προτεραιότητες για τα επόμενα έτη και η δημοσιονομική επίπτωση αυτών κατά έτος.

Με την εγκύκλιο καλούνται, σε πρώτη φάση, οι φορείς (υπουργεία, αποκεντρωμένες διοικήσεις – εποπτευόμενοι φορείς, ΑΔΑ) να εξειδικεύσουν το βασικό σενάριο της περιόδου που καλύπτει το τρέχον έτος (2015), το έτος προϋπολογισμού (2016) και τα τρία επόμενα έτη (2017-2019).

Στο βασικό σενάριο θα ληφθούν οι μακροοικονομικές προβλέψεις για τη συγκεκριμένη περίοδο (ρυθμός ανάπτυξης, ανεργία, πληθωρισμός κ.λπ.) και τις επικαιροποιημένες αποδόσεις των παρεμβάσεων δαπανών και εσόδων που ίσχυαν μέχρι τώρα.

Στο δεύτερο σκέλος θα αποτυπώνονται οι νέες πολιτικές με περιγραφή, ως προς την έναρξη εφαρμογής της περιγραφόμενης δράσης, τον τρόπο και χρόνο βεβαίωσης και είσπραξης (προβλεπόμενες δόσεις και χρόνος καταβολής), αν αντικαθιστά κάποια υφιστάμενη πηγή εσόδου, καθώς και κάθε άλλο διαθέσιμο στοιχείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή