Τρεις ένοχοι στην υπόθεση της 16χρονης από τα Χανιά

Τρεις ένοχοι στην υπόθεση της 16χρονης από τα Χανιά

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΑΝΙΑ. Ενοχους έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, ύστερα από πολύωρη σύσκεψη, και τους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση του θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη από υπερβολική χρήση αλκοόλ, το Πάσχα του 2011.

Στους δύο ειδικευόμενους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με τριετή αναστολή. Οι δύο γιατροί κρίθηκαν ένοχοι κατά πλειοψηφία για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως. Τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου.

Ο 27χρονος «φίλος» της Στέλλας απαλλάχθηκε για την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης, κρίθηκε όμως ένοχος για την κατηγορία του βιασμού υπό τη μορφή ασέλγειας. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης επτά ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει τον φάκελο της υπόθεσης στην Εισαγγελία Ρεθύμνου, όπως είχε ζητήσει ο εισαγγελέας Χανίων στην αγόρευσή του, θεωρώντας ότι ακόμα δύο γιατροί, που το μοιραίο πρωί βρίσκονταν στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Ρεθύμνου, έχουν υποπέσει στο ίδιο αδίκημα με τους καταδικασθέντες, πλέον, συναδέλφους τους. 

Η απόφαση του δικαστηρίου άφησε γλυκόπικρη γεύση στο συγγενικό περιβάλλον της άτυχης 16χρονης. «Προφανώς το παιδί μας δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω και υπ’ αυτήν την έννοια η απόφαση του δικαστηρίου, όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, μας πικραίνει γιατί μας επιβεβαίωσε πως, αν κάποιοι άνθρωποι δεν είχαν αυτά τα κτηνώδη ένστικτα στο μυαλό τους και αν κάποιοι άλλοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους, το παιδί μας σήμερα θα ζούσε» δήλωσε ο πατέρας της Στέλλας, Μανώλης Ακουμιανάκης, μετά την ολοκλήρωση της δίκης.

H πολιτική αγωγή τόνισε, ακόμα, ότι ο αγώνας της θα συνεχιστεί, καθώς στις 24 Μαρτίου θα αρχίσει η δίκη στο δικαστήριο ανηλίκων Ρεθύμνου του 17χρονου, τότε, δεύτερου συνοδού της Στέλλας.

Υπενθυμίζεται ότι το θλιβερό περιστατικό συνέβη το Πάσχα του 2011, όταν οι δύο φίλοι της Στέλλας, 23 και 17 χρόνων τότε, τη μετέφεραν στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου σε κωματώδη κατάσταση λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε ως οξεία μέθη, όμως λίγες ώρες μετά τη μεταφορά της κοπέλας στο νοσοκομείο η υγεία της παρουσίασε επιδείνωση, με τραγική κατάληξη ανήμερα το Πάσχα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή