ΚΚΕ: Σε εξέλιξη σχέδιο εσωτερικού δανεισμού

ΚΚΕ: Σε εξέλιξη σχέδιο εσωτερικού δανεισμού

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο μνημόνιο μετά τον Ιούνιο προβλέπει ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος χθες μίλησε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της αντικυβερνητικής συγκέντρωσης που διοργάνωσε το κόμμα στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου. Ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι, σχεδόν ένα μήνα μετά τη συμφωνία με τους εταίρους, δεν έχουν κοινοποιηθεί στη Βουλή το περιεχόμενο και τα μέτρα που θα την ακολουθήσουν.

Παράλληλα, επανέλαβε την πρόταση του ΚΚΕ για ανάγκη έγκρισης της συμφωνίας με ονομαστική ψηφοφορία.

«Πραγματική απαλλαγή από τα μνημόνια», είπε ο κ. Κουτσούμπας, «σημαίνει κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων, όπως προβλέπει η πρόταση νόμου του ΚΚΕ, και όχι ενίσχυσή τους με νέα λίστα μεταρρυθμίσεων».

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση για «μεγάλη κοροϊδία» στο θέμα της τρόικας. «Λένε», επισήμανε ο γ.γ. του ΚΚΕ, «πως “πετύχαμε το τέλος της τρόικας”, ενώ την ίδια ώρα θα συναντιούνται με τα τεχνικά κλιμάκια σε Βρυξέλλες και Αθήνα για να προχωρήσει η αξιολόγηση». «Ανεξαρτήτως πού θα κλείνονται τα ραντεβού», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, «η ουσία είναι ότι παραμένει και ενισχύεται η εποπτεία, η επιτήρηση, ο έλεγχος». Ο κ. Κουτσούμπας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προχώρησε πρακτικά σε εσωτερικό δανεισμό καθώς, όπως είπε, «έβαλε χέρι στα λεφτά του λαού, διότι λεφτά του λαού είναι ό,τι υπάρχει αυτή τη στιγμή σε φορείς του Δημοσίου, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, δήμους, λεφτά για να καλυφθεί μέρος των αναγκών του». Ο ίδιος επισήμανε ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε «γενικευμένη επιστράτευση κεφαλαίων από ολόκληρο τον "δημόσιο τομέα", προκειμένου να καλύψει τις δανειακές ανάγκες του κράτους για το επόμενο διάστημα». Με αυτό τον τρόπο, είπε, η κυβέρνηση «παίρνει ό,τι έχει απομείνει στα ταμεία, που προορίζονταν για να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις, επιδοτήσεις, άλλες παροχές από φορείς και δημόσιους οργανισμούς». Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε, ακόμη, ότι «οι ελιγμοί και οι συμβιβασμοί της κυβέρνησης θα αποβούν αντικειμενικά σε βάρος του λαού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή