Σκουρλέτης: Εσκεμμένα λάθη στις μελέτες για την μείωση των συντάξεων

Σκουρλέτης: Εσκεμμένα λάθη στις μελέτες για την μείωση των συντάξεων

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στη σύνταξη των αναλογιστικών μελετών, έγιναν εσκεμμένα λάθη, με στόχο τα συμπεράσματα να οδηγούν στη μείωση των συντάξεων» δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη (Mega).

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως είναι σωστές οι εκτιμήσεις του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργου Ρωμανιά ο οποίος είχε σημειώσει ότι οι αναλογιστικές μελέτες που έγιναν ήταν νοθευμένες, προσθέτοντας ότι δεν είχαν συμπεριληφθεί σε αυτές οι αποδόσεις της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό την επέκταση του θεσμού σε όλη τη χώρα μετά τη λήξη του πιλοτικού προγράμματος που ξεκίνησε στους δήμους 13 περιφερειών.

Ο κ. Σκουρλέτης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενώ πρόσθεσε ότι ο μηχανισμός που δημιουργήθηκε από τους Δήμους για την εφαρμογή του μπορεί να αποδειχθεί κατάλληλος για τον εντοπισμό των ανθρώπων που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Άλλωστε την Τετάρτη τον κ. Ρωμανιά υπερασπίστηκε στη Βουλή, σστη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Ο κ. Στρατούλης, κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι χρησιμοποίησαν τις μελέτες αυτές «ως άλλοθι», «με στόχο να δικαιολογούν τις σφαγιαστικές μειώσεις συντάξεων, τις οποίες συμφωνούσαν με την τρόικα», ενώ παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της απόδοσης και ποινικών ευθυνών. «Ό,τι χρειαστεί από ελέγχους θα το κάνουμε. Και αν χρειαστεί να σταλούν κάποια πράγματα στον Εισαγγελέα, θα σταλούν» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή