ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο τρισάγιο Κ. Καραμανλή ο Παυλόπουλος

sto-trisagio-k-karamanli-o-paylopoylos-2072607

Με την προβλεπόμενη ορκωμοσία στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος αναλαμβάνει επισήμως από σήμερα τα καθήκοντά του ως 7ος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η τελετή ορκωμοσίας έχει προγραμματιστεί για τις 18:00 το απόγευμα και αμέσως μετά ο κ. Παυλόπουλος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και, στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να παραλάβει από τον κ. Κάρολο Παπούλια.

Ο νέος Πρόεδρος επέλεξε έναν ισχυρό συμβολισμό για την ημέρα της ορκωμοσίας του. Επέλεξε να συνδέσει την πρώτη ημέρα της Προεδρίας του με την επιστροφή στις πολιτικές ρίζες του «καραμανλισμού». Ο κ. Παυλόπουλος θα μεταβεί στο Ιδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής στη Φιλοθέη, όπου και θα τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, στο πλάι του οποίου είχε θητεύσει. Υπενθυμίζεται, δε, ότι κατά το πρόσφατο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, με τη συμμετοχή και των κ. Αλ. Τσίπρα και Αντ. Σαμαρά, ο κ. Παυλόπουλος είχε επιλέξει για συνδαιτυμόνα τον στενότερο συνεργάτη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και πρόεδρο του Ιδρύματος, Π. Μολυβιάτη. Στην εκδήλωση αναμένεται να παραστούν όλα τα μέλη του Ιδρύματος, όχι όμως και ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δημοσιοποιήθηκε από την Προεδρία, ο νέος Πρόεδρος αναμένεται αύριο το μεσημέρι να δεχθεί την εθιμοτυπική υποβολή συγχαρητηρίων από την πολιτική και θρησκευτική ηγεσία της χώρας, τους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους της Βουλής, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και του εθνικού και ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, την ηγεσία των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας και του ΓΕΕΘΑ, τους επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα κ.ο.κ.