Υψηλοί τόνοι εναντίον Τσίπρα από τη Χαρ. Τρικούπη

Υψηλοί τόνοι εναντίον Τσίπρα από τη Χαρ. Τρικούπη

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή κριτική εναντίον του πρωθυπουργού για τις δηλώσεις που έκανε χθες στη συνάντησή του με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Ανχελ Γκουρία, ασκεί η Χαρ. Τρικούπη. Από το ΠΑΣΟΚ αποδίδουν στον κ. Αλ. Τσίπρα ανυπαρξία «αίσθησης των διεθνών διαδικασιών, αρμοδιοτήτων και συσχετισμών». Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι εντάσσει τον ΟΟΣΑ «σ’ ένα επικοινωνιακό παιχνίδι που δημιουργεί φευγαλέες εντυπώσεις, πίσω από τις οποίες επιχειρούν να κρύψουν την έλλειψη οποιουδήποτε σχεδίου για τη χώρα». Εγκαλούν τον πρωθυπουργό για ανευθυνότητα και επισημαίνουν ότι, με τη σημερινή δήλωση ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο, πρακτικά «αποκλείει την εκταμίευση χρημάτων από το ΔΝΤ προς την Ελλάδα, σύμφωνα με το καταστατικό του ΔΝΤ».

Από το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούν υψηλούς τόνους και για τον κ. Ι. Βαρουφάκη, στον οποίο καταλογίζουν ότι επιδεικνύει πολιτική συμπεριφορά που είναι «γραφική και επικίνδυνη ταυτόχρονα». Από το ΠΑΣΟΚ κατηγορούν τον κ. Βαρουφάκη ότι «περιέπεσε και πάλι στο βαρύ αντιδημοκρατικό ατόπημα να συκοφαντήσει τις προηγούμενες κυβερνήσεις και όλους τους προκατόχους του» ως «προσκυνημένους, υποτεταγμένους και έτοιμους να δεχθούν τις επιθυμίες της γερμανικής κυβέρνησης», ενώ ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, όπως λένε, υπέγραψε την παράταση του μνημονίου «χωρίς έγκριση της Βουλής και τώρα κρύβει το κείμενο που υπέγραψε από τη Βουλή και ιδίως από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ». Από τη Χαρ. Τρικούπη κατηγορούν τον κ. Βαρουφάκη για «ναρκισσισμό» και προφανή απουσία «αίσθησης της ευθύνης του για τη βαθιά και μακροπρόθεσμη ζημιά που κάνει στη χώρα».

Κατά Κωνσταντοπούλου

Από το ΠΑΣΟΚ επιτίθενται και εναντίον της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου για την άρνηση της να συγκαλέσει τη Διάσκεψη των Προέδρων. Τέλος, από τη Χαρ. Τρικούπη επισημαίνουν προς την κυβέρνηση ότι «αν βάλει χέρι στα αποθεματικά των Ταμείων, θα υπάρξει μείζον πρόβλημα για τις συντάξεις», αλλά και «ποινικές ευθύνες για την απώλεια εσόδων». Και διερωτώνται αν στην κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου συνειδητοποιούν ότι αυτές οι πολιτικές που ασκούνται «τελικά ελάχιστα προσφέρουν και στο θέμα της έλλειψης ρευστότητας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή