«Γαλάζιους» βουλευτές βλέπει ο κ. Σαμαράς

«Γαλάζιους» βουλευτές βλέπει ο κ. Σαμαράς

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βήμα – βήμα στον σχεδιασμό για την ανασυγκρότηση της Ν.Δ. προχωράει ο κ. Αντ. Σαμαράς, επιδιώκοντας να υπερβεί το κλίμα εσωστρέφειας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με βουλευτές του κόμματος προκειμένου να ολοκληρωθεί η λίστα όσων θα προταθούν να αναλάβουν τομεάρχες, χωρίς ωστόσο –σύμφωνα με πληροφορίες– σε αυτούς να περιλαμβάνονται και στελέχη από τη γαλάζια «εσωκομματική αντιπολίτευση». Παράλληλα, χθες, ανακοινώθηκε και επισήμως η συγκρότηση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου, που θα αναλάβει επιτελικό ρόλο στο πλάι του κ. Σαμαρά. Σε αυτό θα μετέχουν οι Γ. Πλακιωτάκης (γραμματέας της Κ.Ο.), Ανδρ. Παπαμιμίκος (γραμματέας Ν.Δ.), Κυρ. Μητσοτάκης, Αδ. Γεωργιάδης και Γ. Βρούτσης (κοιν. εκπρόσωποι), Νικ. Κακλαμάνης (αντιπρόεδρος Βουλής), Ευ. Μεϊμαράκης, Σ. Ιωαννίδης (πρόεδρος ΟΝΝΕΔ), Μιλτ. Βαρβιτσιώτης (Πολιτικός Σχεδιασμός), Κ. Καραγκούνης (εκπρόσωπος Ν.Δ.), καθώς και ένας σύμβουλος του προέδρου, πιθανώς ο κ. Χρ. Λαζαρίδης. Επίσης, 4 βουλευτές που θα εκλεγούν από την Κ.Ο. του κόμματος.

Σε σχέση με την αρχική εξαγγελία του κ. Σαμαρά, προ εβδομάδος, στο νέο άτυπο όργανο δεν συμμετέχουν μέλη της Πολιτικής Επιτροπής (αρχικώς θα εκλέγονταν δύο), περιορίζεται σε έναν (από δύο) ο σύμβουλος του προέδρου, ενώ προστίθενται ένας βουλευτής (αρχικώς 3) και ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού. Αιτία για τις αλλαγές, πέραν του αρχικού πρόχειρου σχεδιασμού, ήταν και η ανησυχία για το στήσιμο κάλπης στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», αντίστοιχος προβληματισμός διατυπώθηκε και για την κάλπη που θα πρέπει να στηθεί στην Κ.Ο. και για το ενδεχόμενο να εκλεγούν στο όργανο μέλη της ομάδας αμφισβήτησης του κ. Σαμαρά. Ωστόσο, στις συσκέψεις που ακολούθησαν κρίθηκε, τελικά, ευκταία η εμπλοκή στελεχών που ασκούν κριτική, κάτι ωστόσο που δεν αναμένεται να συμβεί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η διαδικασία εκλογής των τομεαρχών αλλά και των τεσσάρων μελών της Κ.Ο. που θα μετέχουν στο Πολιτικό Συμβούλιο προγραμματίζεται για τα μέσα της προσεχούς εβδομάδος, καθώς ο κ. Σαμαράς θέλει να επιταχύνει τις διαδικασίες συγκρότησης του νέου κομματικού μηχανισμού.

Πάντως, η ηγετική ομάδα περνάει στην αντεπίθεση και χθες ήταν ο νέος γραμματέας Πολ. Σχεδιασμού Μιλτ. Βαρβιτσιώτης που απάντησε στην κριτική στελεχών, με πρώτο τον κ. Ν. Δένδια, περί ακροδεξιάς απόκλισης της Ν.Δ. «Θα ήθελα να ακούσω ποιες είναι αυτές οι πολιτικές που ασκήθηκαν τα τελευταία δυόμισι χρόνια που μας οριοθετούν ως ακροδεξιό γκρουπούσκουλο», ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης, προσθέτοντας (99,5) «εμένα με χαρακτηρίζετε ως προσωπικότητα που έχει απολήξεις στην άκρα Δεξιά; Νομίζω ότι παρέλκει η οποιαδήποτε άλλη κριτική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή