Παναρίτη: Οι δανειστές μας ζήτησαν να μην πληρώσουμε μισθούς

Παναρίτη: Οι δανειστές μας ζήτησαν να μην πληρώσουμε μισθούς

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην προτροπή να μην καταβληθούν για 1-2 μήνες μισθοί φέρεται να προχώρησαν εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στις Βρυξέλλες μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων Αθήνας και θεσμών.

Σύμφωνα με την σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών, κυρία Ελενα Παναρίτη που συμμετείχε στις συσκέψεις των Βρυξελλών, οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας προχώρησαν σε αυτή την προτροπή για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας του Δημοσίου.

Από το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσαν την αναφορά αυτή στο περιθώριο των συναντήσεων στις Βρυξέλλες και σημείωναν πώς η αντίδραση του υπουργού, κ. Γ. Βαρουφάκη, ήταν άμεση. Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των δανειστών ο κ. Βαρουφάκης είπε πώς «είναι ντροπή και να το συζητάτε, να μην ξανακούσω τέτοιες απόψεις».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το Υπουργείο Οικονομικών και η ελληνική κυβέρνηση δεν μπήκαν ούτε μια φορά στο δίλημμα αν θα πρέπει να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις ή δανειακές υποχρεώσεις και φυσικά δεν πρόκειται να μπουν ούτε και στο μέλλον.

Τέτοια διλήμματα στις δημοκρατίες είναι εκτός πραγματικότητας.  Καθημερινά, άλλωστε, διαψεύδονται οι Κασσάνδρες, αφού αποπληρώνονται κανονικά οι χρηματοδοτικές υποχρεώσεις  της χώρας, χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τις εσωτερικές πληρωμές».

Νωρίτερα, μέσω επίσημης τοποθέτησης του ΥΠΟΙΚ, η κ. Παναρίτη διευκρίνισε ότι:

«Οι συγκεκριμένες αναφορές, στο πλαίσιο δημόσιας εκδήλωσης, σχετίζονταν με τη στάση των δανειστών σε περιόδους πριν από το 2015. Ως εκ τούτου, τα σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή