Την τακτική «σκληρού ροκ» υιοθετεί η Ν.Δ.

Την τακτική «σκληρού ροκ» υιοθετεί η Ν.Δ.

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πλήρη λειτουργία των αντιπολιτευτικών μηχανών της Νέας Δημοκρατίας επιδιώκει ο κ. Αντώνης Σαμαράς ως απάντηση στις, συχνά αλληλοαναιρούμενες, δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, αλλά και στο σύννεφο εσωστρέφειας που έχει σκεπάσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει στους υψηλούς τόνους έναντι της κυβέρνησης, χρεώνοντάς της όχι μόνον επικίνδυνους για τη χώρα χειρισμούς, αλλά και πλήρη ασυνέπεια με όσα δήλωνε προεκλογικά. Στελέχη της Συγγρού θεωρούν, ήδη, αποσταθεροποιημένη τη νέα κυβέρνηση και προκρίνουν τους υψηλούς τόνους που, εκ παραλλήλου, ενισχύουν την ομοιογένεια και αποδυναμώνουν την επιχειρηματολογία των στελεχών που ζητούν να ανοίξει η συζήτηση για την επόμενη ημέρα.

«Δεν είμαστε δεκανίκι»

Ταυτόχρονα, από τη Ν.Δ. αποστέλλεται σαφές μήνυμα ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η θετική ψήφος των βουλευτών της στα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση. «Δεν θα πρέπει να θεωρούμαστε δεδομένο δεκανίκι στην περίπτωση που η διαπραγμάτευση καταλήξει στη λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων», ανέφερε ο κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης (989). Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι, αν και επί της αρχής η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, θα επιδιωχθεί σε κάθε ευκαιρία να δοκιμαστούν και οι κοινοβουλευτικές αντοχές της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε ενδεχόμενες δύσκολες ψηφοφορίες το επόμενο διάστημα.

Χθες, η Συγγρού έβαλε κατά της κυβέρνησης τόσο για τις νέες δηλώσεις του κ. Γ. Σακελλαρίδη περί δημοψηφίσματος όσο και για τις παραδοχές της εκπροσώπου του υπ. Οικονομικών Ελενας Παναρίτη σχετικά με τις πρόωρες συντάξεις. «Η κυβέρνηση, όχι μόνον δημιουργεί, αλλά και συντηρεί την αβεβαιότητα με το να διαψεύδει και να επαναφέρει μόνη της το δημοψήφισμα καθημερινά. Εχει αναλογιστεί τι επίπτωση θα έχει αυτό στην οικονομία της χώρας σήμερα, αλλά και στην ευρωπαϊκή της πορεία αύριο;», αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κ. Καραγκούνης, προσθέτοντας ότι το ακριβές ερώτημα που θέτει η κυβέρνηση στον λαό είναι «αν θέλει να “αυτοκτονήσει”».

Στη Νέα Δημοκρατία επικρατεί προβληματισμός και για τους υψηλούς τόνους που υιοθετεί η κυβέρνηση τόσο στα ευρωπαϊκά όργανα, Eurogroup, όσο και έναντι ευρωπαϊκών πρωτευουσών. «Εχουμε δει έναν Ελληνα υπουργό Οικονομικών, ο οποίος με έναν ιδιόρρυθμο τρόπο μπαίνει μέσα στο Συμβούλιο Υπουργών και τους κάνει διάλεξη, σε ανθρώπους που είναι υπουργοί πλουσιότερων χωρών, αλλά και φτωχότερων χωρών που μας έχουν δανείσει λεφτά», επεσήμανε ο κ. Νικ. Δένδιας (ΑΝΤ1), προσθέτοντας ότι ο κ. Βαρουφάκης «μας απομονώνει στην Ευρώπη».

Oι πολίτες των δύο χωρών έχουν δηλητηριαστεί από εκατέρωθεν αρνητικές δηλώσεις και στερεότυπα, ανέφερε ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, σε ομιλία του σε εκδήλωση του Hanns Seidel Stiftung, προσθέτοντας ότι «παίζεται ένα επικοινωνιακό παιχνίδι από την κυβέρνηση που κρύβει απλά τις δικές της αδυναμίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή