Συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό το οικονομικό επιτελείο

Συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό το οικονομικό επιτελείο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεδρίασης του οικονομικού επιτελείου με τον Αλέξη Τσίπρα το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ξεκίνησαν οι διεργασίες μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών της χώρας και των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο τη συγκέντρωση στοιχείων για την πορεία των δημοσιονομικών και μακροοικονομικών μεγεθών.

Από την πλευρά του, ο Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι έως τις 20 Απριλίου θα έχει επέλθει συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Αθήνα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς το εξωτερικό.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών έστειλε από την Ιταλία μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει αμέσως στην πλήρη εφαρμογή των προεκλογικών της εξαγγελιών, προαναγγέλλοντας καθυστέρηση ή αναστολή κάποιων εξ αυτών, εφόσον κριθεί απαραίτητο. 

Πάντως, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δανειστές αμφισβητούν τόσο τις υπάρχουσες προβλέψεις για την ανάπτυξη του 2015, όσο και την ικανότητα με τις σημερινές συνθήκες να επιτευχθεί ένα πρωτογενές πλεόνασμα, ακόμα και της τάξης του 1%-1,5% του ΑΕΠ χωρίς να ληφθούν νέα μέτρα.

Συνάντηση Τσίπρα με τον γραμματέα του Γαλλικού Κουμουνιστικού Κόμματος

Παράλληλα, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) και γραμματέα του Γαλλικού Κουμουνιστικού Κόμματος Πιέρ Λοράν, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην ραγδαία άνοδο το ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν, αποδίδοντάς την στις δυσκολίες της Ε.Ε. και κάνοντας λόγο για «πολύ σοβαρό και κρίσιμο» παράδειγμα της Γαλλίας.

«Οπότε αν είμαστε υπέρ της Ευρώπης, θα πρέπει να σεβαστούμε τη Δημοκρατία στην Ε.Ε., αυτό είναι το μήνυμα», σημείωσε ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή