Bloomberg: Οι Γερμανοί θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ

Bloomberg: Οι Γερμανοί θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι γερμανοί φορολογούμενοι κουράστηκαν να χρηματοδοτούν την Ελλάδα και επιθυμούν την αποχώρησή της από το ευρώ, τονίζει σε  δημοσίευμά του το Bloomberg.

Ο Γιανς Μιούλερ είναι ένας Γερμανός οδηγός ταξί ο οποίος στα 47 του χρόνια τονίζει πως έχει πλέον αγανακτήσει με την Ελλάδα και καλεί την κυβέρνηση της χώρας του να σταματήσει να στέλνει τα λεφτά των φορολογούμενων συμπατριωτών του στην χώρα μας.

Με αυτό τον πρόλογο το Bloomberg φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του άρθρο υπό τον τίτλο «Οι Γερμανοί κουράστηκαν από τις απαιτήσεις των Ελλήνων και επιθυμούν την έξοδό τους από το ευρώ».

«Είναι πολύ εριστικοί και αλαζόνες. Βρίσκονται στο σημείο που βρίσκονται και έχουν και απαιτήσεις. Ίσως είναι καλύτερα για την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ», τονίζει ο Μιούλερ.

Την άποψή του συμμερίζεται και ο Γερμανικός λαός. Αυτό τουλάχιστον έδειξε δημοσκόπηση του ZDF στην οποία το 52% των Γερμανών επιθυμούν την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ. Τον προηγούμενο ποσοστό ήταν 41%, σε δημοσκόπηση που είχε διενεργηθεί ένα μήνα πριν. Ωστόσο οι Γερμανοί πλέον θεωρούν πως η ελληνική κυβέρνηση «δεν συμπεριφέρεται σοβαρά απέναντι στους εταίρους της».

Η στάση που κρατούν απέναντί μας πλέον οι Γερμανοί είναι πολύ σημαντική, αφού πρόκειται για τους βασικούς χρηματοδότες του ελληνικού χρέους (τα χρήματα που έχουμε λάβει συνολικά είναι 240 δισ. ευρώ). Ωστόσο είναι και η χώρα που υπερασπίζεται με το μεγαλύτερο σθένος την εφαρμογή δημοσιονομικών προγραμμάτων και των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να συνεχίσουν να μας ενισχύουν οικονομικά.

Στο άρθρο του Bloomberg γίνεται λόγος για τις γερμανικές αποζημιώσεις που «ζητάει ανοιχτά πλέον ο Τσίπρας», ενώ δεν θα μπορούσε να λείψει και η αναφορά στην κόντρα του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Βόλφανγκ Σόιμπλε: «Οι δύο άνδρες επιδίδονται σε έναν επικοινωνιακό πόλεμο. Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα η ελληνική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε για την συμπεριφορά του Σόιμπλε, όμως ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε πως δεν κατανοεί την ελληνική πλευρά».

«Ο τρόπος με τον οποίον συμπεριφέρονται οι έλληνες είναι απίστευτος. Τώρα πλέον έχουν και απαιτήσεις», σημειώνει ο Ντόρλι Σνάιντερ διερμηνέας στο επάγγελμα. «Θα πρέπει να πληρώσουν όσα χρωστάνε. Δεν μπορούμε συνεχώς να τους δίνουμε χρήματα».

Οι εκτιμήσεις από την Γερμανία κάνουν λόγο για πίεση στην καγκελάριο προκειμένου να κλείσει την στρόφιγγα προς την Ελλάδα. Όπως σημειώνεται αυτό πλέον συμβαίνει και από κόμματα της αντιπολίτευσης, με την Μέρκελ να έχει αρχίσει να σκέφτεται όλα τα σενάρια.

Στη συνέχεια το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις ελλήνων που ζουν και εργάζονται στην Γερμανία. Ο Κώστας Τασόπουλος, επισημαίνει: «Τον τελευταίο καιρό μας κουνούν όλο και περισσότερο το δάχτυλο. Είναι λίγο αστείο οι Έλληνες να κατηγορούν συνέχεια τους Γερμανούς για την κατάσταση που έχουμε φτάσει. Επίσης, είναι αστείο που οι Γερμανοί τα ρίχνουν όλα πάνω μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή