Ανασυγκρότηση οργάνων Ν.Δ. χωρίς εκπλήξεις

Ανασυγκρότηση οργάνων Ν.Δ. χωρίς εκπλήξεις

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς εκπλήξεις, ο κίνδυνος των οποίων, άλλωστε, είχε περιοριστεί εκ των προτέρων με τους υποψηφίους να αντιστοιχούν πλήρως στις διαθέσιμες θέσεις, ολοκληρώθηκε χθες η συγκρότηση των νέων κομματικών οργάνων της Ν.Δ., μετά την ήττα της 25ης Ιανουαρίου. Αλλωστε και τα στελέχη που φέρονται να αμφισβητούν τις επιλογές του κ. Αντ. Σαμαρά απέφυγαν, για άλλη μία φορά, μία κατά μέτωπον αντιπαράθεση, με συνεργάτες του κ. Σαμαρά να στηλιτεύουν τη στάση τους και να σημειώνουν ότι «προφανώς φοβούνται την κάλπη».

Από τη χθεσινή συνεδρίαση, μήνυμα διά της αποχής τους έστειλαν οι Ντόρα Μπακογιάννη, Ευρ. Στυλιανίδης, Κ. Τζαβάρας και Γ. Βλάχος, με τον τελευταίο να δηλώνει σε συνέντευξή του ότι το νέο Πολιτικό Συμβούλιο έχει «μικρή αξία… κάτι άλλο χρειάζεται η Ν.Δ. Ο πρόεδρος κάνει τις δικές του επιλογές. Το κόμμα πρέπει να ανανεώσει τον πολιτικό του λόγο, να επικαιροποιήσει το πρόγραμμά του, να συγχρονιστεί με τα νέα δεδομένα». Επικριτικά ήταν και τα σχόλια από πλευράς Μπακογιάννη, συνεργάτες της οποίας σημείωναν ότι, τελικά, στο νέο Πολιτικό Συμβούλιο ουδείς εξελέγη, καθώς οι Ολγα Κεφαλογιάννη, Μ. Βορίδης, Αθ. Μπούρας και Γερ. Γιακουμάτος επελέγησαν «διά βοής» για τις ισάριθμες θέσεις βουλευτών στο νέο όργανο.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς πέρασε έναν ακόμη «κάβο» χωρίς ουσιαστική αντίδραση και έχοντας, εκ παραλλήλου, κατορθώσει να εντάξει στα κομματικά όργανα στελέχη με γνωστές αναφορές είτε στον χώρο των φιλελευθέρων είτε ακόμη και του καραμανλισμού. Ενδεικτικό, πάντως, των δύσκολων ισορροπιών που, ακόμη κι αν ήθελε, δεν θα μπορούσε να τηρήσει απολύτως ο κ. Σαμαράς είναι και το γεγονός ότι η τελική επιλογή του να αυξηθεί ο αριθμός των βουλευτών στο νέο άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο (σ.σ. έπειτα από αιτήματα της Κ.Ο.) είχε ως αποτέλεσμα τις διαμαρτυρίες των κομματικών της Ν.Δ. για την απόλυτη κυριαρχία των βουλευτών στο νέο όργανο!

Απών από τη χθεσινή συνεδρίαση ήταν και ο κ. Κ. Καραμανλής, ο οποίος, ωστόσο, παγίως δεν συμμετέχει σε τέτοιας μορφής εσωκομματικές διαδικασίες, ενώ σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Σαμαρά είχε ενημερώσει σχετικώς τον πρόεδρο της Ν.Δ. Προς αξιολόγηση, ελλείψει ηχηρότερου μηνύματος, είναι και οι 9 λευκές ψήφοι που καταγράφηκαν στη μόνη κάλπη που στήθηκε, αυτή για τον τομέα Αμυνας μεταξύ του Στ. Γκίκα και του «προεδρικού» Γ. Κεφαλογιάννη, με τον τελευταίο να «κερδίζει» με 41 ψήφους έναντι 18.

Στο ΕΛΚ ο κ. Σαμαράς

Μετά την ολοκλήρωση των κομματικών συνεδριάσεων, ο κ. Σαμαράς μετέβη στις Βρυξέλλες όπου διεξάγεται σήμερα η σύνοδος του ΕΛΚ, πριν από τη σύνοδο κορυφής. Ο κ. Σαμαράς, ενόψει και της πολυμερούς βραδινής συνάντησης για την Ελλάδα, αναμένεται να ζητήσει να υπάρξει στήριξη των χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων στην Ελλάδα, σε συνθήκες, ωστόσο, ρεαλισμού, καθώς αποτελεί εδραία πεποίθηση του προέδρου της Ν.Δ. ότι «όσο παρατείνεται η εκκρεμότητα στη συμφωνία, τόσο ανεβαίνει ο λογαριασμός για τη χώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή