Ο Κουβέλης στηρίζει την κυβέρνηση για τις 100 δόσεις

Ο Κουβέλης στηρίζει την κυβέρνηση για τις 100 δόσεις

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την στήριξή του στην προσπάθεια της κυβέρνησης να προωθήσει το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης.

«Δεν είναι μονομερείς ενέργειες τα νομοσχέδια για τις 100 δόσεις και την ανθρωπιστική κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, καλώντας την κυβέρνηση να προωθήσει ένα πλήρες πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής για εφικτά πρωτογενή πλεονάσματα «με άλλα μέσα και νέες πολιτικές με αναπτυξιακή και κοινωνική στόχευση».

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Κουβέλης, το μεν νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις στοχεύει στην είσπραξη ανείσπρακτων οφειλών, το δε νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση υποστηρίζει την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών για τμήμα του πληθυσμού, που δεν δύναται να τις καλύψει.

«Είναι αναγκαία μια νέα σχέση με τους εταίρους που θα κατοχυρώνει την αυτονομία της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να λαμβάνει τα μέτρα που αυτή θεωρεί πρόσφορα για τη επίτευξη των στόχων που συμφωνούνται κάθε φορά με τους εταίρους» σημειώνει ο κ. Κουβέλης και προσθέτει: «Σε αυτή την κατεύθυνση είναι απαραίτητο να κινηθεί η κυβέρνηση, αντιμετωπίζοντας καθυστερήσεις στην προώθηση των αναγκαίων αλλαγών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή