Κράτηση κατ’ οίκον για τον Ν. Μιχαλολιάκο, αποφυλακίστηκε και ο Ιω. Λαγός

Κράτηση κατ’ οίκον για τον Ν. Μιχαλολιάκο, αποφυλακίστηκε και ο Ιω. Λαγός

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eκτός φυλακής βρίσκονται πλέον ο επικεφαλής τη Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής του κόμματος Ιωάννης Λαγός, καθώς αποφυλακίστηκαν λόγω λήξης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης που επιβάλλει το Σύνταγμα για τους υποδίκους (18μηνο).

Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, που ήταν κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού από τον Σεπτέμβριο του 2013, αποφυλακίστηκε και με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών τού επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι ώστε να διασφαλιστεί η παρουσία του ενώπιον των δικαστικών αρχών. Οι περιοριστικοί όροι για τον Νίκο Μιχαλολιάκο είναι κράτηση κατ’ οίκον και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ ο εισαγγελέας Ιωάννης Προβατάρης είχε προτείνει και πρόσθετο όρο, καταβολής χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ, που όμως δεν υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο.

Εκτός του Ν. Μιχαλολικάκου αποφυλακόστηκε και ο βουλευτής της Χ.Α. Ιωάννης Λαγός και το Συμβούλιο των Εφετών επέβαλε και σε αυτόν περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αλλά και απαγόρευσης συμμετοχής σε δημόσιες συναθροίσεις, όπως συγκεντρώσεις ή άλλες δράσεις της Χ.Α.

Και στους δύο αποφυλακισθέντες, όπως και στους λοιπούς βουλευτές της Χ.Α. που είναι ήδη έξω με περιοριστικούς όρους, επιτρέπεται η παρουσία στη Βουλή για την άσκηση κοινοβουλευτικών καθηκόντων, έστω κι αν ορισμένοι από αυτούς, όπως ο Μιχαλολιάκος και η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια, τελούν σε κράτηση κατ’ οίκον με την επιτήρηση επί 24ώρου βάσεως από αστυνομική δύναμη.

Εκτός φυλακών αναμένεται να βρεθεί σε λίγες ημέρες λόγω λήξης του 18μήνου προσωρινής κράτησης και ο Χρήστος Παππάς, για τον οποίο οι περιοριστικοί όροι που έχουν αποφασιστεί είναι αυστηρότατοι. Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού Αττικής, υποχρέωση παράδοσης του διαβατηρίου του και υποχρέωση να διανυκτερεύει μόνον εντός της κατοικίας που έχει δηλώσει ως τόπο μόνιμης διαμονής.

Μετά τις αποφυλακίσεις εγκλείστων βουλευτών της Χ.Α. λόγω των 18μήνων, μέσα θα μείνουν για λίγο καιρό ακόμα οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής και Νίκος Μίχος, που θα αποφυλακιστούν μετά βεβαιότητος πριν η δίκη της Χ.Α. τελειώσει, μια και η έναρξή της έχει οριστεί για τις 20 Απριλίου και αναμένεται να διαρκέσει μήνες, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων. Πάντως, οι δικαστικές αρχές, αν και σήκωσαν επιτυχώς το βάρος των ερευνών για την εγκληματική δράση της Χ.Α., δεν μπόρεσαν να δικάσουν εγκαίρως την υπόθεση,αφήνοντας τον χρόνο να περάσει και τα 18μηνα να λήξουν. Η εκπνοή τους και οι αποφυλακίσεις της ηγετικής ομάδας της Χ.Α. δεν περιποιούν τιμή στο δικαστικό μας σύστημα. Προς το παρόν, παραμένει έγκλειστος –για κάποιους μήνες ακόμη– ο Γιώργος Ρουπακιάς, φυσικός αυτουργός της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, που το ενδεχόμενο αποφυλάκισής του με το 18μηνο θα εξέτεθε ανεπανόρθωτα τη Δικαιοσύνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή