«Ποτάμι»: Το Μαξίμου ομολογεί τα άδεια ταμεία

«Ποτάμι»: Το Μαξίμου ομολογεί τα άδεια ταμεία

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγαλοστομίες, ιδεοληψίες, εθνικές εξάρσεις και κυρίως ανειλικρίνεια έναντι των πολιτών καταλόγισε χθες στην κυβέρνηση το «Ποτάμι», κλιμακώνοντας την κριτική που ασκεί το τελευταίο διάστημα στους χειρισμούς της.

«Δύο μήνες τώρα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κομπορρημονούν, αρνούνται να δουν την πραγματικότητα και τις ταμειακές ανάγκες και με επιπόλαιες δηλώσεις δημιουργούν συνεχή ρήγματα στις σχέσεις μας με τους εταίρους μας», ανέφερε ο κ. Στ. Θεοδωράκης και με αφορμή την κρυφή έως χθες επιστολή Τσίπρα στην Αγκελα Μέρκελ έβαλε ευθέως και κατά του πρωθυπουργού.

«Δραματική εξέλιξη»

«Ο κ. Τσίπρας αποκαλύπτει στην καγκελάριο της Γερμανίας αυτό που αρνείται να ομολογήσει στον ελληνικό λαό. Τα ταμεία είναι άδεια και ο κίνδυνος στάσης πληρωμών μεγάλος», επισήμανε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» και χαρακτήρισε δραματική εξέλιξη «να ακούς από τον πρωθυπουργό ότι ήρθε κιόλας η στιγμή που η κυβέρνησή του θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πληρώσει μισθούς και συντάξεις ή αν θα εξυπηρετήσει τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας». Με το ίδιο σκεπτικό ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την ελπίδα του στη χθεσινή συνάντηση ο κ. Τσίπρας -πέραν των επίσημων δηλώσεων- να έκανε το αυτονόητο καθήκον του βάσει της εντολής που έχει από τον ελληνικό λαό. Να πείσει την καγκελάριο ότι η Ελλάδα και οι πολίτες της δεν διανοούνται να αποχωρήσουν από το ευρώ και ότι όλες οι αντίθετες απειλές προέρχονται είτε από συγκεκριμένα συμφέροντα στο εξωτερικό, είτε από ιδεοληπτικές μειοψηφικές φωνές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, του ΚΚΕ και της Χ.Α. που καθοιονδήποτε τρόπο δεν εκφράζουν τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων και την αυτονόητη στρατηγική επιλογή της νέας κυβέρνησης.

Ανάλογες ήταν οι ευχές που ακούγονταν στη Σεβαστουπόλεως και μετά τις δηλώσεις Μέρκελ – Τσίπρα. Συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για την υπεύθυνη στάση του πρωθυπουργού και κυρίως για το γεγονός ότι απέφυγε τους λαϊκισμούς. Ενδεικτικά σημείωναν τη μεταμόρφωση του κ. Τσίπρα στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων τις οποίες, όπως έλεγαν, χθες υποβάθμισε σε ηθικό θέμα. Αλλά ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο τόνιζαν την ανάγκη ο κ. Τσίπρας αμέσως μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα να επιβεβαιώσει με πράξεις τη στροφή στον ρεαλισμό. Δηλαδή να αναδείξει σε κυβερνητικές προτεραιότητες, τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και να πάψει η ανώφελη επικοινωνιακή διγλωσσία έναντι της Γερμανίας και εν γένει των Ευρωπαίων εταίρων τους οποίους η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το τελευταίο δίμηνο ως εχθρούς της.

Αυτό ήταν το βαθύτερο νόημα της ανακοίνωσης που εξέδωσε αργά το βράδυ το «Ποτάμι». «Πέρυσι τέτοιες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε go back κυρία Μέρκελ. Σήμερα ο πρωθυπουργός είπε “πάμε μαζί”. Το “Ποτάμι” από την πρώτη στιγμή έχει καλέσει την κυβέρνηση να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και να συνεργασθεί με τους εταίρους μας για να σταματήσει ο κατήφορος της οικονομίας και να βγούμε από το πηγάδι της λιτότητας και της απραξίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή