Στο στόχαστρο του «Ποταμιού» Καμμένος και Βαρουφάκης

Στο στόχαστρο του «Ποταμιού» Καμμένος και Βαρουφάκης

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλή κριτική στον κ. Πάνο Καμμένο, αλλά και σε συγκεκριμένους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που αρνούνται να συνειδητοποιήσουν ότι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη προϋποθέτει γενναίες μεταρρυθμίσεις, έκανε χθες, από τα Χανιά, ο κ. Στ. Θεοδωράκης. Για πρώτη φορά, μάλιστα, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» άφησε προσωπικές αιχμές για τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη, με αφορμή την έκκληση που φέρεται να έκανε ο υπουργός Οικονομικών σε πολίτες «να παραμείνουν μαζί με την κυβέρνηση και μετά τη ρήξη».

«Ελπίζω ο κ. Βαρουφάκης να μην έχει προσχωρήσει στη μικρή παρέα των ανόητων της πολιτικής, που θεωρούν ότι μπορεί η χώρα να έχει μέλλον έξω από την Ευρώπη» είπε ο κ. Στ. Θεοδωράκης. Παράλληλα, έστειλε κι ένα γενικότερο μήνυμα στον πρωθυπουργό, καλώντας τον να αντιληφθεί ότι, αν αποτολμήσει τη σύγκρουση με την Ευρώπη, θα είναι μόνος του.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Θεοδωράκης καυτηρίασε και την εντελώς διαφορετική εικόνα των κυβερνώντων στο εξωτερικό και το εσωτερικό. Για να εκθέσει, μάλιστα, την ατολμία της κυβέρνησης ακόμη και για υποσχέσεις που ουδείς την εμποδίζει να εκπληρώσει, αναρωτήθηκε ενδεικτικά γιατί, αντί να έχει ήδη έρθει στη Βουλή η αδειοδότηση των καναλιών που υποτίθεται ότι ήταν η σημαία του ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη κατά της διαπλοκής, οι κυβερνώντες σπεύδουν να δημιουργήσουν άλλη μια κρατικοδίαιτη ΕΡΤ. «Εμείς, αν τον θέλουν, έχουμε έτοιμο τον νόμο για να προκηρυχθούν οι συχνότητες» προκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση.

Ακόμη σκληρότερη ήταν η κριτική του στον Πάνο Καμμένο. Σχολιάζοντας την παρέλαση, εξέφρασε την απορία του για το πώς «μια αριστερή κυβέρνηση, όπως θέλει να λέγεται, σέρνεται από έναν ακροδεξιό εθνολαϊκιστή» (!) και χαρακτήρισε απολύτως αναμενόμενες τις αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που διαμαρτυρήθηκαν «με αυτές τις χουντικής έμπνευσης παρελάσεις». Προκάλεσε, μάλιστα, δημοσίως τον κ. Καμμένο να δημοσιοποιήσει «πόσο μας στοίχισε σε περίοδο οικονομικής κρίσης αυτή η φιέστα που θύμιζε 1967», ενώ συνεργάτες του, αργά το βράδυ, ακούγοντας ότι ο υπουργός Αμύνης απάντησε ότι «η παρέλαση στοίχισε όσο τρεις εκπομπές του Θεοδωράκη», κάλεσαν πλέον το υπουργείο Οικονομικών «να κοινοποιήσει λεπτομερώς πόσο στοίχισαν οι επιδείξεις εθνικοφροσύνης του ψεκασμένου οπλαρχηγού της κυβέρνησης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή