Αυστρία-Γερμανία: Κρίση εμπιστοσύνης Ελλάδας και Ευρωζώνης

Αυστρία-Γερμανία: Κρίση εμπιστοσύνης Ελλάδας και Ευρωζώνης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρίση εμπιστοσύνης μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωζώνης διαπιστώνουν Αυστρία και Γερμανία, αυξάνοντας την πίεση προς την Αθήνα ώστε να παρουσιάσει το συντομότερο δυνατόν την λίστα με τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις.

Ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών κ. Χανς Γιόρκ Σέλινγκ, δήλωσε ότι "υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα", υπογραμμίζοντας ότι η Αθήνα πρέπει να εκπληρώσει τους όρους της τρέχουσας συμφωνίας, ενώ τάχθηκε κατά μιας νέας αναδιαρθρωσης του χρέους. Απο την πλευρά του, ο Διοικητής της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Γιενς Βαϊντμαν, μίλησε επίσης για έλλειμα εμπιστοσύνης που προκαλούν οι δηλώσεις ελλήνων υπουργών, ενώ προειδοποίησε ότι "ο χρόνος τελειώνει".

"Κάθε μέρα αποφασίζεται κάτι καινούργιο, το οποίο δεν ισχύει την επομένη" δήλωσε χαρακτηριστικά ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος πρόσθεσε ότι ένα "κούρεμα" του ελληνικού χρέους "δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα".

Ο Διοικητής της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας,  απο την πλευρά του, τόνισε ότι «Η νέα κυβέρνηση "τζογάρει" την εμπιστοσύνη» των εταίρων της και πρόσθεσε την αντίθεσή του προς την αύξηση των δανείων στήριξης.

«Δεν αγοράζω το επιχείρημα ότι έχουν υπερβολικό χρηματοοικονομικό βάρος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαϊντμαν.

Ερωτηθείς, τέλος, εάν η Ελλάδα αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας, απάντησε: «Είναι σαφές, ότι οι κυβερνήσεις των άλλων χωρών έχουν την εντύπωση ότι μπορεί να βρεθεί μία λύση. Δεν έχουμε όμως, πολύ χρόνο. Εάν ένα κράτος-μέλος της νομισματικής ένωσης αποφασίσει να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και σταματήσει να πληρώνει τους κατόχους ομολόγων, τότε δεν μπορεί να αποκλειστεί μια άτακτη χρεοκοπία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή