Προς την Τουρκία το «Μπαρμπαρός»

Προς την Τουρκία το «Μπαρμπαρός»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πορεία προς την Τουρκία έχει από τις πρώτες πρωινές ώρες, χθες, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός», η παράνομη είσοδος του οποίου στην κυπριακή ΑΟΖ έγινε αιτία για την πολύμηνη διακοπή των διαπραγματεύσεων.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρ Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά θα επιστρέψει στις συνομιλίες μόνο όταν η Τουρκία αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν εκδώσει νέα NAVTEX και το “Μπαρμπαρός” μείνει μακριά από την κυπριακή ΑΟΖ».

Εξάλλου, ο κ. Παπαδόπουλος απέρριψε τη θέση του «υπουργού εξωτερικών» του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος, Οζντίλ Ναμί, ότι το «Μπαρμπαρός» επιστρέφει στην Τουρκία, επειδή έφυγε από την κυπριακή ΑΟΖ το γεωτρύπανο της εταιρείας ΕΝΙ. Ο κ. Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε ότι «το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν σταματά με κανένα τρόπο και για κανένα λόγο».

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ολοκλήρωσε χθες την επίσκεψή του στην Κύπρο μ’ έναν περίπατο κατά μήκος της πράσινης γραμμής, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο της Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη. Ο κ. Παυλόπουλος μίλησε με θέρμη για την ενότητα Ελλαδιτών και Κυπρίων, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως «δεν πρόκειται να καμφθούμε από οτιδήποτε» και ότι «το μέτωπο είναι αρραγές όσο ποτέ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή