ΝΔ: Προσπάθεια αντιπερισπασμού καταγγέλλει η Ν.Δ.

ΝΔ: Προσπάθεια αντιπερισπασμού καταγγέλλει η Ν.Δ.

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «αντιπερισπασμό» της κυβέρνησης έναντι της αδυναμίας της να υλοποιήσει όσα εξήγγειλε προεκλογικά, αλλά και του αδιεξόδου των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, αντιμετωπίζουν στη Ν.Δ. την απόφαση των κ. Τσίπρα και Καμμένου να προχωρήσουν στη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο, υπογραμμίζοντας πάντως ότι «τη Ν.Δ. δεν την αγγίζει καμία Εξεταστική».

Η πληροφορία ότι στον απόηχο της προχθεσινής έντονης αντιπαράθεσης στη Βουλή ο κ. Τσίπρας συνεκάλεσε το προεδρείο της Κ.Ο. σήμανε συναγερμό στα «γαλάζια» γραφεία. Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά υπάρχει η αίσθηση ότι οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους θεσμούς βρίσκονται σε αδιέξοδο ενώ αδυνατούν ακόμη και να εκτιμήσουν πώς, με αυτά τα δεδομένα, η κυβέρνηση θα καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες των επόμενων εβδομάδων. Για την ηγεσία της Ν.Δ. είναι σαφές ότι το Μαξίμου επιδιώκει να δημιουργήσει πολιτικά γεγονότα ώστε να τα χρησιμοποιήσει ως αντίβαρο ανάλογα με την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης.

«Ας κάνουν όσες Εξεταστικές θέλουν, τη Ν.Δ. δεν την αγγίζει καμία», επεσήμανε χθες ο κ. Κ. Καραγκούνης, υπογραμμίζοντας ότι η σκοπιμότητα είναι εμφανής ακόμη και σε μικρά παιδιά. «Αλλά “ξέχασαν” να συμπεριλάβουν και την περίοδο μετά τις τελευταίες εκλογές, όπου έχουν υπογράψει φαρδιά – πλατιά την παράταση του Μνημονίου και έχουν, δυστυχώς, βάλει τις προϋποθέσεις για ένα τρίτο Μνημόνιο», κατέληξε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ.

Στο επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ. επιθυμούν να μετατρέψουν την Εξεταστική σε βήμα αντεπίθεσης προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «γαλάζιοι» παράγοντες σημείωναν ότι η Ν.Δ. δεν έχει λόγο ούτε να φοβάται ούτε να αρνηθεί την Εξεταστική. «Βρήκαμε το Μνημόνιο, υπογράψαμε όπως υπέγραψαν και αυτοί, όμως εμείς βγάζαμε τη χώρα από το Μνημόνιο και ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε και το ματαίωσε τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά», σημείωνε συνεργάτης του κ. Σαμαρά, προσθέτοντας πως «όταν θα έρθει η ώρα της απόδοσης ευθυνών, ποιος θα έχει τις μεγαλύτερες, αυτός που έβγαζε τη χώρα από το Μνημόνιο ή αυτός που την ξαναβάζει;».

«Κάλυψη» Καραμανλή

Παρά το γεγονός ότι τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή δεν περιλαμβάνονται στο πεδίο έρευνας της Εξεταστικής, επιβεβαιώνοντας κατά πολλούς τις προνομιακές πολιτικές σχέσεις με τη νέα κυβέρνηση, στο «γαλάζιο» επιτελείο εκτιμούν ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει να μεταφέρει τη συζήτηση στην προ των εκλογών του 2009 περίοδο. Στη Συγγρού είναι έτοιμοι για την υπεράσπιση της περιόδου, αναδεικνύοντας τα βάρη που κληρονόμησε η κυβέρνηση Καραμανλή. Ωστόσο κάνουν λόγο και για παραδοχή λαθών «που ήδη έχει αναγνωρίσει ο πρώην πρωθυπουργός». Σημειώνουν δε ότι, καθώς από το 2011 η Ελλάδα μετράει τα πρωτογενή της πλεονάσματα/ελλείμματα (σ.σ.: και άρα αποτυπώνεται σαφώς το βάρος από τόκους κ.λπ.), τα στοιχεία που μπορεί κάποιος να επικαλεστεί για τη συγκεκριμένη περίοδο είναι ακόμη πιο ισχυρά.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς παρέθεσε, χθες, το καθιερωμένο δείπνο στους νεοεκλεγέντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σε μια περίοδο ρευστή για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή