Ποτάμι: «Αντί να απειλείτε, εργαστείτε!»

Ποτάμι: «Αντί να απειλείτε, εργαστείτε!»

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο ΔΝΤ, θα είναι η τέταρτη χώρα στην ιστορία, μετά το Σουδάν, τη Σομαλία και τη Ζιμπάμπουε».

Με την απαξιωτική αυτή διαπίστωση, το «Ποτάμι» απηύθυνε χθες εναγώνια πλέον έκκληση στους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ αντί να απειλούν τους εταίρους μας και να προαναγγέλλουν καταστροφές, «να εργαστούν επιτέλους για να τις αποτρέψουν». Εκκληση που είχε απολύτως συγκεκριμένους αποδέκτες, καθώς στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος της Σεβαστουπόλεως, κ. Δημ. Τσιόδρας, όχι μόνον κατονόμασε τους κ. Νίκο Βούτση και Πάνο Σκουρλέτη ως υπευθύνους του νέου κλίματος αστάθειας λόγω των απειλών τους ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να μην αποπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της το επόμενο 10ήμερο, αλλά εμμέσως πλην σαφώς τους περιέγραψε ως ανεύθυνους και επικίνδυνους, καθώς χαρακτήρισε τις δηλώσεις τους «άλλη μία βόμβα στην ήδη ρημαγμένη ελληνική οικονομία».

Το αξιοσημείωτο, ωστόσο, της χθεσινής δήλωσης, που συντάχθηκε βέβαια σε συνεννόηση με τον κ. Θεοδωράκη, είναι ότι ο επικεφαλής του «Ποταμιού» θέλησε –μέσω του κ. Τσίοδρα– να αναδείξει τις μείζονες αλλά και αυτονόητες ευθύνες που θα έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός για ό,τι συμβεί στη χώρα εάν η κυβέρνησή του αθετήσει τις διεθνείς της υποχρεώσεις. «Ο κ. Τσίπρας έχει ενημερωθεί ότι μια στάση πληρωμών θα οδηγήσει τη χώρα σε τραγικές περιπέτειες και την Ελλάδα με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης», τόνισε ο κ. Τσιόδρας, υπονοώντας έτσι ότι αν το Μαξίμου δεν «μαζέψει» τις απειλές των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς θα σημαίνει ότι τις υποθάλπει.

Σημειώνεται ότι οξύτατη κριτική είχε ασκήσει νωρίτερα το «Ποτάμι» και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Της καταλόγισε «ναρκισσισμό, κομματισμό και αμετροέπεια», ενώ σχολιάζοντας την εισβολή αντεξουσιαστών στον περίβολο της Βουλής, το «Ποτάμι» εισηγήθηκε μεταξύ αστείου και σοβαρού (λόγω και της Πρωταπριλιάς) να γίνει «τράμπα» της κ. Κωνσταντοπούλου με τον κ. Γ. Πανούση για να αποκατασταθεί η τάξη εντός αλλά και εκτός του Κοινοβουλίου. Αφορμή ωστόσο της σκληρής ανακοίνωσης που εξεδόθη αργότερα για την ΠτΒ στάθηκε η επιλογή της κ. Κωνσταντοπούλου να εκλεγεί «με τη λογική “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”» και πρόεδρος της επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Γερμανικές αποζημιώσεις

«Το Ποτάμι έχει ταχθεί υπέρ της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων και θα συνεχίσει να ενισχύει τις σχετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αλλά δεν θα συνηγορήσει στον ευτελισμό των θεσμών και στη μετατροπή των κοινοβουλευτικών διαδικασιών σε ντεκόρ για τις παραστάσεις που θέλει να ανεβάσει η κ. Κωνσταντοπούλου», επισήμανε η Σεβαστουπόλεως και προανήγγειλε ότι «θα απόσχει από τις εργασίες της συγκεκριμένης επιτροπής» για να αποτρέψει «την ποδοσφαιροποίηση της λειτουργίας του σημαντικότερου θεσμού της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας. Η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι και δεν θα γίνει one woman show», κατέληξε η ανακοίνωση του «Ποταμιού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή