Νέα αντιπαράθεση για την εισβολή αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής

Νέα αντιπαράθεση για την εισβολή αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παρουσία των αντιεξουσιαστών χθες στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου προκάλεσε νέα αντιπαράθεση, σήμερα, της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου με τους εκπροσώπους των κομμάτων από ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε την άποψή της ότι ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία, και αντικρούοντας το επιχείρημα ότι πρόκειται για εισβολή στο Κοινοβούλιο φέρεται να απάντησε: «Εισβολή έγινε στην Κύπρο, εισβολή έγινε στο Πολυτεχνείο, όχι στη Βουλή».

Η άποψη αυτή της προέδρου της Βουλής προκάλεσε την αντίδραση του Ε’ αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου Σπύρου Λυκούδη (Ποτάμι), που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να ανταπάντησε: «Πού ξέρεις εσύ για το Πολυτεχνείο; Δεν είχες γεννηθεί. Εγώ το έζησα όμως».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι τα συγκεκριμένα άτομα που εισέβαλαν χθες στο Κοινοβούλιο έχουν σχέση με την ένοπλη βία, λέγοντας:

«Για μένα και οι μολότοφ είναι ένοπλη βία, για εσάς δεν ξέρω αν είναι ή όχι».

«Εσείς πού τους ξέρετε;» φέρεται να τον ρώτησε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Αναγκάστηκα να τους μάθω για να προστατέψω τη ζωή μου. Σε εσάς όμως είναι γνωστοί από τη δικηγορική σας ιδιότητα», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η αντιπαράθεση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, με τον Λεωνίδα Γρηγοράκο (ΠΑΣΟΚ) να εκφράζει επίσης την άποψη ότι επρόκειτο περί εισβολής και όχι ειρηνικής διαμαρτυρίας, ενώ η πρόεδρος της Βουλής κατέκρινε τη στάση των βουλευτών της αντιπολίτευσης λέγοντας: «Αν συμβεί κάτι από δω και πέρα στο Κοινοβούλιο, να ξέρετε ότι εσείς θα είστε υπεύθυνοι με την φόρτιση που δίνεται στο χθεσινό γεγονός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή