ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαιρετίζει το ΥΠΕΞ τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

chairetizei-to-ypex-ti-symfonia-gia-ta-pyrinika-toy-iran-2076503

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του,  χαιρετίζει την επίτευξη συμφωνίας για τις βασικές παραμέτρους ενός Κοινού Συνεκτικού Σχεδίου Δράσης αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Εκτίμηση του ΥΠΕΞ είναι ότι αυτή η συμφωνία πλαίσιο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς μία συνολική, τελική συμφωνία, η οποία θα ενισχύσει τη διεθνή ασφάλεια και θα επιτείνει τις παγκόσμιες προσπάθειες για τον πυρηνικό αφοπλισμό.

Επισημαίνει επίσης ότι αυτό που έχει τώρα μεγάλη σημασία είναι να δοθεί έμφαση στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων, έχοντας ως μακροπρόθεσμη προοπτική την άρση των κυρώσεων εις βάρος του Ιράν.

Με την ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ, εκφράζει τα συγχαρητήριά του στους Υπουργούς Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ρωσίας, της Κίνας, της Γερμανίας και του Ιράν, καθώς και στην Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής  Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, για τις άοκνες προσπάθειές τους με σκοπό την επίτευξη αυτής της συμφωνίας.