Δίαυλοι του «Ποταμιού» με τους μετριοπαθείς

Δίαυλοι του «Ποταμιού» με τους μετριοπαθείς

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πείσμα της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Π. Καμμένου που δεν θέλουν να βλέπουν ούτε ζωγραφιστό τον κ. Στ. Θεοδωράκη, ουκ ολίγοι υπουργοί βρίσκονται σε καθημερινές επαφές με βουλευτές και στελέχη του «Ποταμιού», οι περισσότερες των οποίων μάλιστα δεν δημοσιοποιούνται. Γεγονός, που μόνον τυχαίο δεν είναι, καθώς τις στενές αυτές σχέσεις φέρεται να τις καλλιεργεί (προφανώς για παν ενδεχόμενο) κι ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας.

Αλλά και ο επικεφαλής του «Ποταμιού», καίτοι τον τελευταίο καιρό έχει εμφανώς σκληρύνει τις εκφράσεις που επιλέγει για την κυβέρνηση, επίσης συντηρεί ανοιχτές γέφυρες μιας άτυπης (αλλά και συχνής) επικοινωνίας με τον κ. Τσίπρα ενθαρρύνοντας παράλληλα τους συνεργάτες του να συναντούν τους «καλούς υπουργούς της κυβέρνησης», όπως ονομάζει το «Ποτάμι» όσους θεωρεί μετριοπαθείς.

Για να γίνει κατανοητό πόσο κοντά βρίσκεται ένα τμήμα της κυβέρνησης με τη Σεβαστουπόλεως, αρκεί να καταγραφεί ότι μόνον τις τελευταίες ημέρες έχουν κατ’ ιδίαν συναντηθεί ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς με τον Χάρη Θεοχάρη, η υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου με τον Παν. Καρκατσούλη, οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Καταπολέμησης της Διαφθοράς Ν. Παρασκευόπουλος και Παν. Νικολούδης με τον αρμόδιο τομεάρχη του «Ποταμιού» Βασ. Μαρκή, ο υφ. Αθλητισμού Σπ. Κοντονής με τον Γ. Μαυρωτά, ενώ σε τακτική επικοινωνία βρίσκονται και τα οικονομικά επιτελεία. Ο Γ. Βαρουφάκης τα λέει συχνότατα με τον Χάρη Θεοχάρη και την Αντιγόνη Λυμπεράκη και ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης ενημέρωσε προσφάτως τον Στρατή Μούγερ.

Ο κ. Στ. Θεοδωράκης, ωστόσο, όταν ερωτάται για όλες αυτές τις συναντήσεις, σπεύδει να διαψεύσει κατηγορηματικά την εκδοχή ότι «το “Ποτάμι” κουνά την ουρά του για να μπει στην κυβέρνηση», όπως εξακολουθούν να του προσάπτουν κάποιοι καλοθελητές. «Δεν θα βρει από μας στήριξη μια κυβέρνηση στην οποία μετέχουν από σταλινικούς μέχρι ψεκασμένους», λένε στενοί συνεργάτες του, ενώ και ο ίδιος αποδίδει τεράστιες ευθύνες στον Αλ. Τσίπρα για το γεγονός ότι δεν επιβάλλεται στους υπουργούς του οι οποίοι, όπως υπογραμμίζει, «με τις διαρκείς παραφωνίες τους συντηρούν μια εικόνα διάλυσης της χώρας». Ως πλέον πρόσφατο παράδειγμα στη Σεβαστουπόλεως επικαλούνται την ατολμία του πρωθυπουργού να πείσει τον Νίκο Βούτση για την ανάγκη παρέμβασης της Αστυνομίας στις διαδοχικές καταλήψεις των αντεξουσιαστών, παρά το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται να υιοθετεί πλήρως τις απόψεις που εξέφρασε προχθές ο κ. Γ. Πανούσης καυτηριάζοντας ως επικίνδυνη την «Αριστερά του τίποτα», όπως ονόμασε τμήμα της κυβέρνησης.

Εν ολίγοις, η στρατηγική που μοιάζει πια να ακολουθεί πιστά ο κ. Θεοδωράκης είναι αυτό που εξαρχής ονόμασε «εποικοδομητική αντιπολίτευση», διαφοροποιούμενος έτσι από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. που δεν έχουν καμία γέφυρα επικοινωνίας έστω και με μεμονωμένους υπουργούς. «Για να το πω απλά, εμείς θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να σωθεί η χώρα και κυρίως να αποτρέψουμε τους ακραίους του ΣΥΡΙΖΑ να υλοποιήσουν τα ανομολόγητα και παρανοϊκά σχέδιά τους», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή