Γ. Σταθάκης: Δεν τέθηκε ποτέ θέμα μεταφοράς πόρων από τις Περιφέρειες

Γ. Σταθάκης: Δεν τέθηκε ποτέ θέμα μεταφοράς πόρων από τις Περιφέρειες

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θέση ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα με τα κονδύλια των περιφερειών εξέφρασε με  δήλωσή του Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, μετά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με το Προεδρείο της ΕΝΠΕ.

Ο κ. Σταθάκης αποδίδει την εγκύκλιο που απεστάλη στις περιφέρειες στις συνήθεις διαδικασίες εξυγίανσης του ΕΣΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για την αντίδραση της ΕΝΠΕ αποτέλεσε η εντολή που είχαν λάβει οι Ενδιάμεσοι Φορείς Διαχείρισης του ΕΣΠΑ των περιφερειών από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας για άμεση μεταφορά των κονδυλίων του ΕΣΠΑ (σ.σ.: τα διαχειρίζονται οι περιφέρειες της χώρας και τα οποία παραμένουν στάσιμα) σε κεντρικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας:

O Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το Προεδρείο της ΕΝΠΕ και την ανακοίνωση που αυτό εξέδωσε, δηλώνει κατηγορηματικά ότι:

1.  Δεν τέθηκε ποτέ θέμα μεταφοράς πόρων ή διαθεσίμων από τις περιφέρειες σε άλλα προγράμματα του ΕΣΠΑ ή, πολύ περισσότερο, σε δαπάνες πέραν του ΕΣΠΑ. Μετά τη σημερινή συζήτηση, η επίμαχη εγκύκλιος, που επικαλείται η ανακοίνωση του Προεδρείου της ΕΝΠΕ, δεν χρειάζεται καμιά επιπρόσθετη διευκρίνιση. Εάν κάποια Υπηρεσία κρίνει κάτι τέτοιο αναγκαίο, αυτό θα διευκρινιστεί σε υπηρεσιακό επίπεδο.

2. Κατά τη μεταβατική περίοδο, η οποία περιλαμβάνει το κλείσιμο του ΕΣΠΑ και την έναρξη του ΣΕΣ, το Υπουργείο επιδιώκει, στο μέγιστο δυνατό βαθμό και με πλήρη διαφάνεια, να διασφαλίσει την υλοποίηση των έργων. Διαδικασία για την οποία το ίδιο είναι υπεύθυνο. Η εξυγίανση του ΕΣΠΑ, που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου, γίνεται προφανώς σε πλήρη διάλογο με τους Περιφερειάρχες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή