Αντ. Σαμαράς: «Θα χρειαστεί νέα έρευνα»

Αντ. Σαμαράς: «Θα χρειαστεί νέα έρευνα»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε, χθες το βράδυ, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς, στο πλαίσιο της συζήτησης για την εξεταστική επιτροπή σχετικά με το Μνημόνιο που πρότειναν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα, κλιμάκωσε την πολεμική του προς την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι στην περίπτωση που ο κ. Αλ. Τσίπρας οδηγήσει τη χώρα στα βράχια, δηλαδή δεν υπάρξει συμφωνία, τότε θα συγκροτηθεί μία άλλη επιτροπή, που δεν θα είναι απλώς εξεταστική αλλά, όπως είπε, «προανακριτική… και ελπίζω να καταλαβαινόμαστε». Ο κ. Σαμαράς κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι δεν επιδιώκει την αλήθεια ή τη συναίνεση, αλλά αντιθέτως επιθυμεί να κατασκευάσει εχθρούς προκειμένου να συγκαλύψει τους χειρισμούς της. Επιμένοντας, δε, στη γραμμή του «σκληρού ροκ», επιδίωξε να βάλει ευθέως κατά του πρωθυπουργού. Είτε για τους χειρισμούς του: «Τελικά θα απολογηθείτε εσείς γιατί σε δυόμισι μήνες βάλατε ξανά τη χώρα στην αβεβαιότητα και την ασφυξία». Είτε για τον τρόπο που πολιτεύεται: «Κυβερνήστε, πολιτεύεστε σαν να είστε ακόμη αντιπολίτευση, στήνετε κατηγορητήριο για όσους κράτησαν τη χώρα όρθια και εντός ευρώ».

Ο κ. Σαμαράς, αφού επανέλαβε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα υπέγραψε την παράταση της σύμβασης και, μαζί της, το Μνημόνιο, ανέλυσε τους λόγους που η Ν.Δ. δεν θα ψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης, αλλά αντίθετα εμμένει στην ανάγκη διερεύνησης όλων των πολιτικών που ακολουθήθηκαν από το 1981. Σε αυτό το σημείο, αναφέροντας την κλιμακούμενη αύξηση του χρέους από το 1981 έως σήμερα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. βρήκε την ευκαιρία να παράσχει πλήρη στήριξη στη διακυβέρνηση του κ. Κ. Καραμανλή, κλείνοντας έτσι και το μέτωπο καχυποψίας που απειλούσε να δημιουργηθεί στο εσωτερικό της Ν.Δ. «Κάθε κυβέρνηση έπρεπε να πληρώνει τα σπασμένα της προηγούμενης και αυτό έγινε ιδιαίτερα φανερό την περίοδο 2004-2009… Το 90% του ελλείμματος της περιόδου οφείλεται σε χρέος που προϋπήρχε, σε εξοπλιστικά που είχαν παραγγελθεί, σε δαπάνες που είχαν αποφασιστεί τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος την Παρασκευή είχε σχετική τηλεφωνική επικοινωνία με τον προκάτοχό του στο κόμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή