Ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων ζητούν οι ΗΠΑ από την Ελλάδα

Ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων ζητούν οι ΗΠΑ από την Ελλάδα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Μετά τη συνάντησή του με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών, χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την διαπραγμάτευση και τις μεταρρυθμίσεις που σκοπεύει να προωθήσει στον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Νέιθαν Σητς και τη σύμβουλο του Λευκού Οίκου για θέματα οικονομίας Κάρολαϊν Ατκινσον, τους οποίους συναντούσε για πρώτη φορά.

Στη συνάντηση με την κ. Ατκινσον, η οποία διήρκεσε μία ώρα και είκοσι λεπτά, ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε τη διαμεσολάβηση της Αμερικής «ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες αχρείαστων τριβών», με την κυρία Ατκινσον να απαντά ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε». Ωστόσο, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών φάνηκε να ρίχνει την ευθύνη για την επίτευξη μίας συμφωνίας στην Ελλάδα, καθώς με ανακοίνωσή του τόνισε ότι ο κ. Σητς «προέτρεψε την Ελλάδα να δεσμευθεί πλήρως σε μία διαδικασία τεχνικών διαπραγματεύσεων με τους διεθνείς της εταίρους, ώστε να καταλήξει σε μία πλήρη λίστα μεταρρυθμίσεων, η οποία να μπορεί να λάβει την έγκαιρη οικονομική υποστήριξη από τους πιστωτές της χώρας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, και η κυρία Ατκινσον, η οποία ήταν στο παρελθόν διευθύντρια των εξωτερικών σχέσεων του ΔΝΤ, ζήτησε από τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις, ενώ ήταν ενήμερη για τα αγκάθια που παραμένουν στις συζητήσεις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή