ΥΠΕΞ: Εωλα σενάρια τα περί τρομοκρατίας

ΥΠΕΞ: Εωλα σενάρια τα περί τρομοκρατίας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουρκικά δημοσιεύματα τα οποία αφήνουν υπονοούμενα για εμπλοκή της Ελλάδας σε τρομοκρατικές ενέργειες στην Τουρκία προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Αθήνας, που δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Κων. Κούτρας δήλωσε χθες ότι «ο βαρύτατος φόρος αίματος που έχει πληρώσει η Ελλάδα εξαιτίας της τρομοκρατίας δεν επιτρέπει ούτε καν τον σχολιασμό ανάλογων δημοσιευμάτων, τα οποία έχουν ξεπεράσει, προ πολλού και κατά πολύ, τα όρια των πλέον ευφάνταστων και δυσεξήγητων σεναρίων συνωμοσιολογίας». Η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε έχει διαψεύσει τα σχετικά δημοσιεύματα, ωστόσο ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου σε δηλώσεις του δεσμεύθηκε να αποκαλύψει τα πρόσωπα «στο εξωτερικό» που συνδέονται με την πρόσφατη πολύκροτη επίθεση της DHKP-C στα κεντρικά δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης, όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ο εισαγγελέας που χειριζόταν την υπόθεση του Μπερκίν Ελβάν.

Στο μεταξύ, όμως, στην Τουρκία, συνελήφθη πράκτορας των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών (BND), κατά τις επιχειρήσεις εναντίον της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C. Ο συλληφθείς, Στέφαν Σακ Καζίνσκι, φέρεται να ήταν υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση της οργάνωσης με κεφάλαια από την Ευρώπη. Τουρκικά ΜΜΕ και η εφημερίδα Sabah αναφέρουν πως ο Καζίνσκι εμπλέκεται σε «δραστηριότητες» της DHKP-C στη Γερμανία και στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή