Δήμοι Αττικής κατά Δούρου για τα σκουπίδια

Δήμοι Αττικής κατά Δούρου για τα σκουπίδια

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονη δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο η περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου λαμβάνει αποφάσεις όσον αφορά το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, εκφράστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής). Αλλωστε, όπως σημειώνουν πολλοί δήμαρχοι της Αττικής, «δεν γίνεται οι αποφάσεις να λαμβάνονται για εμάς χωρίς εμάς».

Συγκεκριμένα, χθες, λίγο προτού αρχίσει η συνεδρίαση του Δ.Σ. με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων Ανδρέας Βαρελάς έθεσε προς συζήτηση εκτός ημερησίας διατάξεως το γεγονός ότι εδώ και τέσσερις μήνες το διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ (Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής – το αρμόδιο όργανο για τη διαχείριση απορριμμάτων στο οποίο συμμετέχουν οι δήμοι) δεν έχει συνεδριάσει ούτε μία φορά. Η μία και μοναδική συνεδρίαση, τόνισε ο κ. Βαρελάς, έγινε για την εκλογή της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΔΣΝΑ. Υπενθυμίζεται ότι σε αυτό το όργανο η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία, οπότε και προχώρησε στην ακύρωση της κατασκευής των τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων που είχαν δρομολογηθεί μέσω ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα).

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ

Χαρακτηριστική για το κλίμα που επικράτησε ήταν η δήλωση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης (που πρόσκειται στο ΚΚΕ) Π. Τσουκαλά, ο οποίος τόνισε ότι, παρόλο που το ΚΚΕ διαφωνεί πολιτικά με τις ΣΔΙΤ, το συγκεκριμένο θέμα θα έπρεπε να είχε τεθεί στο διοικητικό συμβούλιο και όχι στην εκτελεστική επιτροπή. Ομως και ο κ. Νίκος Σακούτης, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΕΔΑ, τόνισε ότι επιβάλλεται να συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο.

«Η κατάργηση επί της ουσίας του περιφερειακού σχεδιασμού είναι πολύ σοβαρό θέμα και δεν μπορεί να λαμβάνεται απόφαση από την εκτελεστική επιτροπή. Η κ. Δούρου, από τη μία, υποστηρίζει τη διαφάνεια και τη συνεργασία και, από την άλλη, ακολουθεί την τακτική του προκατόχου της», τόνισε ο κ. Ανδρέας Βαρελάς. Η διαχείριση των απορριμμάτων πρόκειται να τεθεί υπό συζήτηση στη συνεδρίαση της ΠΕΔΑ, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου, ώστε η Ενωση να προετοιμαστεί για τη συζήτηση του θέματος στο συνέδριο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος) τον επόμενο μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή