Το πρόγραμμα της επίσκεψης Τσίπρα στη Μόσχα

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Τσίπρα στη Μόσχα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης θα γίνει η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ρώσο Πρόεδρο στο Κρεμλίνο.

Ο κ. Τσίπρας αναχωρεί στις 16:00 για τη Μόσχα. Το πρόγραμμα των επαφών του αρχίζει στις 10 το πρωί της Μ. Τετάρτης, με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 13:00 θα μεταβεί στο Κρεμλίνο, όπου θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο Πούτιν. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα διαρκέσει μία ώρα.

Αμέσως μετά θα γίνουν οι διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών. Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με προέδρους ομογενειακών συλλόγων.

Την Πέμπτη, 9 Απριλίου, ο πρωθυπουργός θα δώσει διάλεξη με θέμα «Ελληνο-ρωσικές σχέσεις και η Ευρώπη. Προκλήσεις και προοπτικές» στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO).

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν (Sergey Naryshkin) τον πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ.κ. Κύριλλο στην Ιερά Μονή Αγ. Δανιήλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή