Αποστάσεις Φίλη, Κωνσταντοπούλου

Αποστάσεις Φίλη, Κωνσταντοπούλου

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγκάθι φαίνεται πως είναι για τη δικομματική κυβερνώσα πλειοψηφία η πρόσφατη επιλογή του υπουργού Εθνικής Αμυνας και προέδρου του μικρότερου εκ των κυβερνητικών εταίρων Π. Καμμένου να προωθήσει εξοπλιστικό πρόγραμμα αναβάθμισης έως πέντε αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού, το κόστος του οποίου ανέρχεται στα 500 εκατομμύρια δολάρια. Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο κ. Ν. Φίλης κατέδειξαν με τον τρόπο τους πως στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει προβληματισμός επί του συγκεκριμένου ζητήματος, κυρίως -όπως φαίνεται- ως προς την πολιτική πτυχή της συγκεκριμένης απόφασης.

Η πρόεδρος της Βουλής, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης κοινοβουλευτικής επιτροπής αντικείμενο της οποίας ήταν η έκφραση γνώμης επί του διορισμού προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, ανέφερε ότι η εν λόγω υπόθεση θα απασχολήσει το επόμενο διάστημα ειδική συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει τη συμφωνία του. «Είναι πολύ ενδιαφέρον το θέμα. Προτείνω να υπάρξει μια συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων γι’ αυτά τα θέματα. Θα το βάλουμε στην ημερήσια διάταξη και θα συζητηθεί», είπε.

«Η συζήτηση είναι ενδεικτική για το τι συμβαίνει στο παρασκήνιο της χρυσοτόκου επιχείρησης των εξοπλισμών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης. Και σημείωσε πως συμφωνεί «με την πρόεδρο να υπάρξει συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή με αφορμή το θέμα που προέκυψε». Εσπευσε, πάντως, να σημειώσει ότι η αιτιολόγηση ως προς το επιχειρησιακό του θέματος εκ μέρους της κυβέρνησης τον καλύπτει μεν, πλην όμως υπάρχει πολιτική πτυχή η οποία και πρέπει να συζητηθεί: «Θεωρώ ότι υπήρξαν ικανοποιητικές απαντήσεις από την κυβέρνηση. Ομως υπάρχει ένα γενικότερο ζήτημα, καθώς σε μια περίοδο που η κρίση μάς επιβάλλει να μετράμε και το τελευταίο σεντ και μας επιβάλλει να δίνουμε μόλις 200 εκατομμύρια ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση, πρέπει να προσέχουμε στο πώς διαθέτουμε κονδύλια για εξοπλισμούς. Δεν θέλω να μπω σε έρευνα σκοπιμότητας γιατί δεν γνωρίζω τα στοιχεία του φακέλου. Ομως πρέπει να γίνει συζήτηση», κατέληξε ο κ. Φίλης, αναφέροντας λίγο αργότερα σε δημοσιογράφους ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη είχε δρομολογηθεί επί κυβερνήσεως Σαμαρά από το τότε ΚΥΣΕΑ.

Ο παριστάμενος στη χθεσινή συνεδρίαση υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Τόσκας χαρακτήρισε τη δαπάνη απολύτως απαραίτητη, υποστηρίζοντας ότι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη είναι αναγκαία για τις επιχειρησιακές ανάγκες της χώρας, για να συμπληρώσει: «Τα 500 εκατομμύρια ήταν η πιο συμφέρουσα τιμή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή