ΠΑΣΟΚ: Χωρίς κέρδη η επίσκεψη στη Μόσχα

ΠΑΣΟΚ: Χωρίς κέρδη η επίσκεψη στη Μόσχα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ένδειξη ρεαλισμού γίνεται αντιληπτή από τη Χαρ. Τρικούπη η χθεσινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Από το ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στα κρίσιμα ζητήματα –διμερή και ευρύτερα– με βάση τις πραγματικές συνθήκες. Επί τούτου παρατηρούν ότι στη χθεσινή συνάντηση έγινε σαφές πως: Πρώτον, οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της Ε.Ε. και της σχέσης με το ΔΝΤ. Δεύτερον, δεν υπάρχει διαφοροποίηση των ρωσικών αντιμέτρων έναντι των αγροτικών προϊόντων της Ελλάδας, αλλά παραμένουν εν ισχύι, όπως και για όσα προέρχονται από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Τρίτον, οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας παραμένουν, καθώς «διαμορφώνονται κατά τη διάρκεια των σχετικών συνόδων κορυφής». Τέταρτον, «η ελληνική συμμετοχή σε αγωγούς φυσικού αερίου» εντάσσεται «στο πλαίσιο πάντα της ευρωπαϊκής έννομης τάξης». Και, πέμπτον, «η επενδυτική συνεργασία των δύο χωρών θα διευκολυνθεί εάν αποσαφηνισθεί η θέση της ελληνικής κυβέρνησης ως προς τις ιδιωτικοποιήσεις».

Από το ΠΑΣΟΚ, πάντως, ήταν ιδιαιτέρως επιθετικοί έναντι της κυβέρνησης για ζητήματα που αφορούν την εσωτερική επικαιρότητα, όπως τα προχθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Από τη Χαρ. Τρικούπη κατηγορούν την κυβέρνηση για «ιδεοληπτική επιλογή να γίνονται πορείες αντεξουσιαστών δίχως αστυνομική περιφρούρηση, προς ικανοποίηση ορισμένων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ». Στην ανακοίνωση που εξεδόθη από το ΠΑΣΟΚ τονίζεται ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει υποχρέωση να μαζέψει αυτούς που τα προηγούμενα χρόνια χρησιμοποιούσε στις αντιμνημονιακές πορείες της». Χθες, τέλος, από τη Χαρ. Τρικούπη σχολίασαν δηκτικά τις δηλώσεις του α΄ αντιπροέδρου της Βουλής, Αλ. Μητρόπουλου, ο οποίος είπε πως είναι θύμα πολιτικής δίωξης από το ΠΑΣΟΚ. «Το παιχνίδι να πολιτικοποιείται ένα θέμα που αφορά την επαγγελματική δραστηριότητα ενός πολιτικού είναι γνωστό πλέον από την περίπτωση του κ. Κατρούγκαλου και δεν πείθει κανέναν», τονίζεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή