Παυλόπουλος: «Θα αγωνιστούμε για την παραμονή στην Ευρωζώνη»

Παυλόπουλος: «Θα αγωνιστούμε για την παραμονή στην Ευρωζώνη»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο μήνυμα υπέρ της αδιατάρακτης πορείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Eνωση και την Ευρωζώνη έστειλε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Πρόκειται για την πολλοστή φορά που ο πρώτoς πολίτης της χώρας επιδιώκει, με δημόσιες παρεμβάσεις, να καθησυχάσει την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Πλέον πρόσφατη ήταν αυτή του προηγούμενου Σαββάτου, όταν κατά την ομιλία του στην «πρώτη» της Επιτροπής για τη διερεύνηση του χρέους, ο κ. Παυλόπουλος είχε επισημάνει ότι η λειτουργία της Επιτροπής «ουδόλως θίγει τις υποχρεώσεις τις οποίες έχουμε ως κράτος-μέλος της Ε.Ε. και ως κράτος-μέλος της Ευρωζώνης».

Χθες, υποδεχόμενος στο Προεδρικό τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Αθήνα κ. Π. Καρβούνη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε: «Βαθιά ριζωμένη στην ψυχή των Ελλήνων, γενικότερα, είναι η πορεία της χώρας μέσα από την Ευρωπαϊκή Ενωση και μέσα από την Ευρωζώνη. Θα αγωνισθούμε γι’ αυτό και θα αγωνισθούμε με όλους τους εταίρους μας από κοινού, γιατί είναι κοινός στόχος». «Είναι ένα μήνυμα το οποίο μεταφέρω καθημερινά στις Βρυξέλλες και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά θα το μεταφέρω ιδιαίτερα όταν έρχεται από εσάς», ανταπάντησε ο κ. Καρβούνης.

Πηγές κοντά στην Προεδρία απαντούν με αυτήν την επιχειρηματολογία στην κριτική που ασκείται για την απόφαση του κ. Παυλόπουλου να δώσει το «παρών» στην «επιτροπή Κωνσταντοπούλου» σχετικά με το χρέος, το περασμένο Σάββατο. Οι ίδιοι μάλλον αντιπαρέρχονται τη λίστα συμμετεχόντων στην εν λόγω εκδήλωση και επισημαίνουν, ιδιαιτέρως, την ανάγκη εξισορρόπησης των εντυπώσεων που προκαλούνται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς είτε εν προκειμένω από τις πρωτοβουλίες της Προέδρου της Βουλής είτε από δηλώσεις πολιτικών στελεχών. Προς τούτο, δε, σε άλλο σημείο της ομιλίας του υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι αυστηρά προσηλωμένη στον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό». Αντίστοιχο επιχείρημα φέρεται να επικαλέστηκε ο κ. Παυλόπουλος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Ευ. Βενιζέλο, με αφορμή την κριτική του ΠΑΣΟΚ. Κάτι που ανακοίνωσε, άλλωστε, ο Πρόεδρος του Κινήματος το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή.

Aνοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας

Ο κ. Παυλόπουλος διατηρεί ανοικτούς διαύλους με σειρά υψηλόβαθμων πολιτικών στελεχών στις Βρυξέλλες και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (σ.σ. χαρακτηριστική η, τύποις «εκτός πρωτοκόλλου» αλλά ουσιαστική σε περιεχόμενο, συνομιλία του με τον κ. Β. Σόιμπλε) τους οποίους, σε πείσμα του «διακοσμητικού» ρόλου που θέλουν κάποιοι να του επιβάλουν, ήδη αξιοποιεί στην κατεύθυνση της άμβλυνσης των εντάσεων και της υποβοήθησης της προσπάθειας για εξεύρεση λύσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή