Επενδύσεις 3 εκατ. από την Diamond Resort International στην Κρήτη

Επενδύσεις 3 εκατ. από την Diamond Resort International στην Κρήτη

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επενδύσεις, ύψους 3 εκατ. ευρώ, για τον εκσυγχρονισμό 2 ξενοδοχείων στην Κρήτη, από κοινού με την ιδιοκτήτρια εταιρεία, διατηρεί ενεργή την επιχειρηματική παρουσία του στη χώρα μας ο αμερικανικός όμιλος Diamond Resort International, o οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο των χρονομεριστικών μισθώσεων.

Ο όμιλος, που είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, διατηρεί συνεργασίες χρονομεριστικής μίσθωσης με 5 ξενοδοχεία στη χώρα μας, 4 στην Κρήτη και 1 στη Ρόδο. Στην ελληνική αγορά εισήλθε το 2012, με την εξαγορά της εταιρείας Aegean Blue. Σήμερα, ο ελληνικός βραχίονας του ομίλου για την εξυπηρέτηση των πελατών του στη χώρα μας διαθέτει περί τους 400 υπαλλήλους με εθνικότητα από Γερμανία, Βρετανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Εσθονία, Λετονία, Φινλανδία, Σουηδία, Νορβηγία και Δανία. Η διεθνής δραστηριότητα της Diamond Resorts International αναπτύσσεται σε περισσότερους από 300 προορισμούς διακοπών σε 33 χώρες. Στα ελληνικά ξενοδοχεία έχει, ήδη, πουλήσει χιλιάδες εβδομάδες διακοπών σε ξένους τουρίστες.

Σύμφωνα με τον όμιλο, το όφελος για τους ξενοδόχους που θέτουν σε αυτό το καθεστώς τις μονάδες τους είναι η εξασφάλιση άμεσης ρευστότητας. Και αυτό, γιατί με κάθε πώληση εβδομάδας διακοπών που πραγματοποιεί, ο διεθνής όμιλος καταβάλλει στον ξενοδόχο το αναλογούν συμφωνηθέν τίμημα. Για παράδειγμα, ένας ξενοδόχος με την παραχώρηση 100 δωματίων για διάστημα που μπορεί να φθάνει έως και 60 χρόνια ενδέχεται να αποκομίσει σταδιακά από τον διεθνή όμιλο έως και 10 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο ξενοδόχος εισπράττει κάθε χρόνο ανά δωμάτιο και ανά εβδομάδα ένα ποσό για τη συντήρηση του δωματίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή