«Ποτάμι»: Eθνική πολιτική στο μεταναστευτικό

«Ποτάμι»: Eθνική πολιτική στο μεταναστευτικό

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κύριε Τσίπρα, εφόσον δεν βγάζετε άκρη με τους υπουργούς σας, φτιάξτε εδώ και τώρα μια εθνική επιτροπή για να συμφωνήσουμε όλοι μαζί τις λύσεις που χρειάζονται και να μη γίνει το μεταναστευτικό ο νέος εφιάλτης της χώρας».

Το μήνυμα αυτό έστειλε χθες από τη Μυτιλήνη στην κυβέρνηση ο Στ. Θεοδωράκης, αφού προηγουμένως ενημερώθηκε για τα τεράστια προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζει η Λέσβος από τη ραγδαία αύξηση του κύματος των μεταναστών που φτάνουν στα παράλιά της από την Τουρκία.

«Δεν μιλώ για μια γραφειοκρατική σύναξη. Προτείνω στον κ. Τσίπρα να συγκαλέσει μια μεγάλη σύσκεψη στην Αθήνα, στην οποία εκτός των πολιτικών αρχηγών θα συμμετέχουν οι περιφερειάρχες, οι δήμαρχοι των συνόρων, όπως και οι λιμενικοί που ξέρουν τι συμβαίνει στο Αιγαίο. Προτείνω δηλαδή μία συνάντηση στην οποία θα μπορέσουμε όλοι μαζί να διαμορφώσουμε μια εθνική πολιτική» είπε ο κ. Θεοδωράκης, ενώ παράλληλα δημοσιοποίησε τις 11 προτάσεις του «Ποταμιού» για το μεταναστευτικό που είχε ήδη επεξεργαστεί την προεκλογική περίοδο.

Στη Μυτιλήνη

Η επιλογή του κ. Θεοδωράκη να μεταβεί στη Μυτιλήνη δεν είχε μόνο συμβολικό χαρακτήρα. Οπως έλεγαν συνεργάτες του «έχοντας ασχοληθεί και ως δημοσιογράφος με το μεταναστευτικό ζήτημα, θέλησε να ξαναδεί τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που φτάνουν σε ένα μεγάλο νησί όπως η Λέσβος και κυρίως να ακούσει από κοντά όσους εκ της θέσης τους αντιμετωπίζουν καθημερινά το πρόβλημα».

«Θα ήταν εύκολο να κάνω αντιπολίτευση, αλλά δεν θέλω», είπε ο ίδιος στα τοπικά ΜΜΕ. Κάλεσε όμως τους αρμόδιους υπουργούς «να έρθουν και να δουν από κοντά τι συμβαίνει. Στη Μυτιλήνη, στις Οινούσσες, στην Κω. Να προσγειωθούν στην πραγματικότητα και να καταλάβουν ότι το μεταναστευτικό δεν λύνεται με ευχολόγια και λιτανείες που συνηθίζουν τελευταία, αλλά με δράση και επεξεργασμένες λύσεις». Πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο κ. Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας ότι στην Τουρκία υπάρχουν τούτη την ώρα σε στρατόπεδα δύο εκατομμύρια μετανάστες, ανέδειξε ως αυτονόητη την υποχρέωση της Ε.Ε. να αυξήσει τις δυνάμεις της Frontex για τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων, αλλά υπαινίχθηκε παράλληλα και το πόσο επικίνδυνο είναι η κυβέρνηση να επιλέγει ως στρατηγική της τους επικοινωνιακούς λεονταρισμούς έναντι της Αγκυρας, φωτογραφίζοντας έτσι τον κ. Πάνο Καμμένο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή