Στο Μαξίμου με Αλ. Τσίπρα ο Παπανδρέου

Στο Μαξίμου με Αλ. Τσίπρα ο Παπανδρέου

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παρών» στις πολιτικές εξελίξεις δήλωσε χθες ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου –ο οποίος, άλλωστε, ποτέ δεν έκρυψε την πρόθεσή του να παραμείνει ενεργός στην πολιτική ζωή του τόπου– με τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Το επιτελείο του κ. Τσίπρα έσπευσε από νωρίς χθες να προσδώσει τυπικό χαρακτήρα στη συνάντηση, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να αρνηθεί, για λόγους πολιτικής αβρότητας, αίτημα του κ. Παπανδρέου για συνάντηση. Η πέραν των δύο ωρών διάρκεια της συνάντησης, ωστόσο, μάλλον διαψεύδει τον χαρακτήρα μιας τυπικής υποχρέωσης, ενώ είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του εκ των προτέρων γνώριζαν πως αποδεχόμενοι το αίτημα του πρώην πρωθυπουργού το βάζουν στο «κάδρο» της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας. Δεν μπορεί να αγνοηθεί, επίσης, η στήριξη που έδωσε ο κ. Παπανδρέου στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ούτε και η ενόχληση που προκάλεσε η συνάντηση στο ΠΑΣΟΚ, με στελέχη του να μιλούν για «ωραία ατμόσφαιρα» και να σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν ότι το επικείμενο συνέδριο του κόμματος δεν θα λειτουργήσει ως «τρύπα» επιστροφής στο παρελθόν «με την επανεμφάνιση των λίγων εκείνων επωνύμων προσώπων που υπονόμευσαν συνειδητά την ενότητα της παράταξης».

Της χθεσινής συνάντησης στο Μαξίμου είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Παπανδρέου προς τον κ. Τσίπρα την περασμένη Δευτέρα για ευχές για το Πάσχα, στη διάρκεια της οποίας ο πρώην πρωθυπουργός πρότεινε να τα πουν και από κοντά. Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Τσίπρα, στη συνάντηση, που έγινε σε καλό κλίμα, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων και ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει τον αγώνα που δίνει η κυβέρνηση. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε «πατριωτικό σκοπό» να διατηρήσει η Ελλάδα τη θέση της στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης. Επισήμανε ότι η προσπάθεια της Ελλάδας γίνεται μέσα σε ένα «συντηρητικό ευρωπαϊκό πλαίσιο», ενώ τόνισε την ανάγκη να υλοποιηθούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις «που ξεκινήσαμε το 2009, αλλά που έμειναν στη μέση». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του έμειναν με την εντύπωση ότι και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες των τελευταίων ετών, δεν ήταν απολύτως προετοιμασμένη γι’ αυτά που επρόκειτο να αντιμετωπίσει, αλλά ότι κινείται με προοπτική να κλείσει μια συμφωνία με τους εταίρους, με την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη συνάφεια με τις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει.

 

Δείτε τι δήλωσε ο κ. Παπανδρέου εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου: 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή