Κομισιόν: Σοβαρή η κατάσταση με την ροή μεταναστών στη Μεσόγειο

Κομισιόν: Σοβαρή η κατάσταση με την ροή μεταναστών στη Μεσόγειο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην εκτίμηση ότι η κατάσταση με τα κύματα μεταναστών στη Μεσόγειο είναι σοβαρή και αναμένεται να επιδεινωθεί τις επόμενες βδομάδες και μήνες λαμβάνοντας υπόψη την αναμενόμενη βελτίωση του καιρού και την αστάθεια που υπάρχει σε γειτονικές χώρες, εξέφρασε σήμερα εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, η Νατάσα Μπερτό, εκπρόσωπος για θέματα μετανάστευσης και εσωτερικών υποθέσεων, αφού είπε ότι η Επιτροπή δεν μπορεί να τα κάνει όλα μονή της, τόνισε ότι οι προσπάθειες επικεντρώνονται στη θέσπιση μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για τη μετανάστευση. Οπως διευκρίνισε, οι εργασίες για την υιοθέτηση της ατζέντας για τη μετανάστευση επισπεύδονται από τον Ιούλιο στο Μαϊο και στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστούν οι δυνατότητες να αυξηθούν ο προϋπολογισμός και οι επιχειρησιακές δυνατότητες της Frontex για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Πάντως, η ίδια εκπρόσωπος αναγνώρισε ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για την ταχεία επίλυση του προβλήματος καθώς η Frontex δεν αποτελεί επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, αλλά παρέχει βοήθεια στα κράτη μέλη για την προστασία των εξωτερικών τους συνόρων. Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος της Επιτροπής είπε ότι η Κομισιόν δεν διαθέτει τη χρηματοδότηση και την πολιτική στήριξη για τη δημιουργία ενός συστήματος φύλαξης των συνόρων που θα προχωρεί σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το όλο θέμα αποτελεί από τις βασικές προτεραιότητες της Επιτροπής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή